Nå har Per Kåre Hatten drevet akuttmottaket på Torget i vel to uker. Per i dag bor det 115 flyktninger i mottaket. Dette har gitt grunnlag for flere ansatte og disse trenger leilighet eller hybler.

I dag gikk Per Kåre Hatten ut på Facebook med forespørsel etter hybler. Han ønsker en leilighet eller enkelthybler i området Brønnøysund - Torghatten.

Hus eller leilighet

- Vi ansetter mer folk og trenger hus til dem. Akkurat nå trengs det tre hybler, men om det er et hus som står ledig eller ei leilighet med tre soverom så vil dette også være en god løsning, sier Per Kåre Hatten, som har 14 ansatte nå.

Aktiviteten er stor på Torget i disse dager. Akuttmottaket huser både familier og enslige. De bor der fra tre dager til tre uker før de reiser videre.

Fokus på normer og væremåter

- Det er trivelig folk, og vi gjør vårt beste for tilrettelegge for dem mens de er her. Mellom annet er det viktig for meg å formidle både likeverdighet og respekt mellom kjønnene og norske normer og væremåter. Det hadde vært viktig for oss også å bli kjent med dette om vi kom til et fremmed land.

- Å motta applaus i etterkant av en slik informasjon som er helt naturlig for oss,  er ganske spesielt, sier Per Kåre Hatten.