Formannskapet skal 12. oktober ta stilling til hvorvidt Brønnøy kommune skal gå videre med Salhushall-prosjektet. Prosjektet ble vedtatt av kommunestyret i april i fjor, da med et budsjett på 48 millioner kroner - som var prisen IL Tjalg hadde fått på prosjektet etter anbud i 2014.

Dette tilbudet ble imidlertid ikke vedstått overfor Brønnøy kommune da de overtok prosjektet, og i sommer har kommunen derfor hatt hallen ute på anbud på nytt. Resultatet der, etter forhandlinger med tilbydere, er at budsjettet må økes med 5 millioner kroner til 53 millioner kroner.

Den opprinnelige finansieringen var tenkt slik:

  • Låneopptak for kommunen: 25,87 millioner kroner

  • Spillemidler: 18,48 millioner kroner

  • Egenkapital Brønnøy kommune: 1,15 millioner kroner

  • Egenkapital og dugnad fra IL Tjalg: 2,5 millioner kroner

Kostnadssprekken medfører i utgangspunktet at kommunen må øke sitt låneopptak med 5 millioner kroner. Rådmannens innstilling er positiv til å godkjenne ny kostnadsramme på 53 millioner kroner, men skriver i sitt saksframlegg til politikerne at fylkesmannen kan problematisere økt låneopptak på grunn av Brønnøys status som Robek-kommune.

Rådmannen foreslår derfor at kommunen henter de 5 millionene som trengs for å komme i mål fra vederlaget på 10,7 millioner kroner som Brønnøy har fått fra de grønne konsesjonene som ble tildelt Bindalslaks og Norsk Havbrukssenter.

Saken skal også behandles i kommunestyret.