Lokaloppgjørene mot Sandnessjøen er alltid prestisjefylte og ekstra viktige å vinne.

SIL har slått BIL to ganger i år. Det omvendte møtet på Stamnes arena endte 3-1 i mai. NM-kvaliken i april ble en skikkelig cupthriller. BIL ledet 2-1 til det gjensto to minutter. Da utlgnet SIL, og bortelaget kunne juble etter seier i straffekonken. Det unge BIL-laget imponerte både de 150 tilskuere og SILs spillende trener.

- Det er et ungt og noe urutinert lag, men jeg synes de har framstått som både spillende, uredde og som et lag med mye entusiasme, sier Stian Theting i forordet til BILs kampprogram foran årets tredje møte. Han scoret to og lillebror Vegard Theting ett i hjemmeseieren mot BIL.

Både BIL og SIL tapte siste kamp

Sandnessjøen kommer fra et forsmedelig 1-0-tap hjemme mot Mosjøen tirsdag.

- Vi var det klart beste laget og følte oss kraftig ranet, så jeg håper vi framstår veldig revansjesugne, sier Theting.

BIL på sin side ble smadret 6-1 på Sortland, etter en totalkollaps i sluttminuttene i forrige serierunde. Så begge lag er klare for å reise kjerringa.

- Vi gjorde en helt grei kamp borte mot Sortland. Vi slapp ikke inn mål før de siste fem, da ga vi opp på 3-1 og slikt kan det ikke være. SIL er nå falt utenfor topp fire, og er avhengig av et resultat. Det blir forhåpentligvis en like tett kamp som sist de var her. Da berget de uavgjort i sluttminuttene, sier BIL-trener Alexander Ediassen.

Kristiansens låneopphold er over

Det blir to endringer fra startelleveren mot Sortland. Fredrik Kristiansens låneavtale er nå utløpt. Mens Jørgen Sebaster Rodal er syk og rekker trolig ikke kampen.

- Inn kommer Andreas Blomstervik Hansten og Espen Øverås. Av de som ikke startet forrige kamp har vi noen andre som er skadet og av andre grunner ikke har fått trent denne uken, sier Ediassen

BIL ligger på tiendeplass i 3. divisjon HåNo med 16 poeng på 15 kamper.

SIL ligger på femteplass med 24 poeng, to poeng bak Melbo på fjerdeplass som gir spill i neste års nye 3. divisjon.

- Det er alltid artig med lokaloppgjør, så vi gleder oss veldig til kampen mot BIL. Den blir meget viktig i kampen om en topp fire-plassering, fastslår Stian Theting.

Dobbel hjemmekamp for BIL-damene

I 5. divisjon Helgeland har våre tre lag bortekamp i helgen. Vega møter Stålkameratene 2 fredag og Hemnes lørdag. Sømna reiser til Hemnes og BIL 2 til Lurøy søndag. Dette er siste spillehelg før serien deles i to. De syv beste og de seks lavestplasserte lagene møtes i hver sin sluttspillgruppe.

BILs damelag har to formiddagskamper på hjemmebane i 2. divisjon HåNo denne helgen. Lørdag mot Innstranden og søndag mot Medklia 2.

- Det blir to spennende kamper. Vi tapte knepent 2-1 borte mot Innstrandens og spilte 1-1 borte mot Medkila i vårkampene, sier BIL-trener Roger Haugen.

Han melder både om skadeforfall og hjemvendte spillere i troppen.

- Miriam Laumann, Emma Trælnes Pettersen og Marianne Vevelstad er ute med skade. Dorthe Slotvik som har reist til militæret og Silje Hass som har flyttet til Oslo i forbindelse med skolegang er hjemme i helgen. Vi har hatt en god treningsuke etter forrige helgs cupkamp mot Byåsen og må rullere litt på troppen siden vi kamper både lørdag og søndag. Så det er bra at vi har en god og bred tropp, sier Roger Haugen.