Eddy Reinfjord blir driftsleder ved Toyota Nordviks nye verksted og utsalgssted ved Russesletta i Brønnøysund.

Reinfjord har jobbet med bil i syv-åtte år tidligere, og uttrykker at han alltid har hatt interesse for yrket og at driften rundt bil er interessant.

Toyotamerket er en gammel kjenning.

— Jeg har jobbet med Toyota tidligere i Kristiansand, og har jobbet med både leasing og bilutleie tidligere, forteller Reinfjord, og sier han også har vært kunde selv.

Han går fra jobben som daglig leder i Sør-Helgeland Bedriftshelsetjeneste, der han har vært siden 2016. Før det bodde han og familien i Kristiansand.

— Jeg trives veldig godt der jeg er nå, men dette ligger litt nærmere min bakgrunn. Det er ikke ofte man får en sånn mulighet som dette i Brønnøysund, så da må man slå til, sier han.

Eddy Reinfjord inspiserer det som skal bli utstillingslokalet. Foto: Einar Lohne Bjøru

Kjenner til merket

Han sier det første på programmet er å bli kjent med bedriften og de ansatte.

— Vi må ha to lærlinger til, og det er spennende. Der har vi et samarbeid med drifter Fredrik Aasbø, så det blir jo gøy for dem, sier han.

— Videre må jeg gå i skole for å bli kjent med Nordvik og Toyota på nytt igjen, og den kulturen og tankegangen som skal inn hos oss også, forteller han.

Han sier han begynner rundt september og oktober.

En prototyp

Han tror det nye bygget blir bra for bedriften.

— Det er en prototyp i Toyota-sammenheng. Det er et minikonsept de skal teste ut her nå, så det er helt nytt for alle parter. Det blir veldig spennende, forteller han, og har troen på at salget skal gå bra.

— Vi håper vi får nok besøkende og salg inn i huset. Markedsmessig har vi altfor liten markedsandel i Brønnøysund i forhold til det som burde ha vært hvis man ser på det gjengse landsgjennomsnittet. Vi har litt å gå på der, avslutter han.

Har erfaringen

Sigrid Fagerbakk, regionleder for Toyota Nordvik på Helgeland, mener Reinfjord har bakgrunnen selskapet er ute etter til å drifte forretningen i Brønnøysund.

— Vi vurderte at han hadde en interessant bakgrunn, sier hun og lister opp erfaringer innenfor finans, bilutleie og bilsalg som noen av attributtene de ønsket.

— Vi anså det at det er det vi trenger, sier hun.

Åpner til nyttår

Byggingen av nytt Toyota-bygg, som skal erstatte driften på Toft, startet i april.

Det 782 kvadratmeter store bygget skal ha skallet ferdigstilt i midten av august, og full drift er forventet fra og med nyttår.

Eiendomssjef Paal Skaalsvik sa tidligere til BA at regionen er et satsingsområde for Toyota Nordvik.

— Vi vet at regionen har et behov for verksted og salg, og vi ønsker å styrke Toyota-virksomheten i denne delen av Nordland, sa han da.