I vår konkurranse ba vi leserne dele sitt beste Roots-minne, og vi har valgt og trukket ut åtte vinnere. Flere av vinnerne har flotte Roots-minner å fortelle om, se dem under her.

Vinnerne kan hente Roots-passet hos Brønnøysunds Avis, Storgata 23 (det vil si i «Milano-bygget», like sør for festivalinngangen, men i andre etasje, med inngang på baksiden av bygget).

* Karina Helen Jensen

«Mitt beste Roots minne er desidert fra Roots 2019, fredag 19 Juli når Highasakite entrer scenen! Gåsehud-moment!

Det er helt stille i publikummet når Ingrid Helene kommer fra høyre side på scenen i helt hvite klær med en sort kappe og bærer et stort et dødninghode fremfor hennes hode, mens over høyttaleren er det lyden av et bankende hjerte. Nevnte jeg gåsehud?

Bakerst på veggen på scenen er det en diger skjerm og der ser man et bankende hjerte som går i takt med musikken, det er et øyeblikk jeg fortsatt kan lukke øynene og se for meg.

Man kjenner det banker i sin egen kropp fra bassen i høyttalerne og man blir litt starstruck når hun stopper opp midt på og bare står der og eier den scenen mens lyden av hjertet som banker dundrer over festivalområdet! #Gåsehud igjen

Så kommer et annet bandmedlem og løfter masken sakte av mens hun åpner showet med å synge Uranium Heart! Gåsehud igjen.

De tar oss igjennom låt etter låt og jeg er med fra start til slutt, med resten av publikummet og med ønske om mer når de sier" Takk for oss Brønnøysund og Roots festivalen". Går derfra litt rørt, full av adrenalin, smiler fra øre til øre og har fått et minne som sitter veldig godt i den dag i dag. For et band og jeg håper inderlig de kommer tilbake til Rootsen for å la oss oppleve deres fantastiske musikk live og ikke minst deres sceneshow!

Det er og blir mitt beste Roots minne hittil, kanskje får jeg ett nytt beste Roots minne om jeg vinner ett pass i år – krysser fingrene.»

* Ellen Stene

«Året var 2005 og det var siste dag før ferien samt 1 uke før jeg skulle gifte meg i Brønnøy. Jobbet i bank i Oslo og etter lunsj stormet det inn 3 maskerte personer inn og ranet banken. Det var fredag og jeg hadde billett med Widerøe til Brønnøysund dagen etter. Det var selvfølgelig oppstyr med både politi og tilbud om psykolog men jeg «måtte» hjem å forberede bryllup. Reiste lørdag og var veldig sliten men et hyggelig band, som jeg tror var fra Irland, holdt liv med litt sang på turen nordover. Da vi landet i Brønnøy oppdaget jeg en gjeng med norske flagg og trodde at det var «fans» av bandet noe de også trodde. Men … det var mitt utdrikningslag som kom for å «stjele» meg. Vi var innom forskjellige plasser i Brønnøy men endte kvelden på Rootsen i nydelig vær. Fikk også på denne måten snakket meg igjennom opplevelsene av ranet da mange jeg møtte hadde hørt om hendelsen. Avslutningen på kvelden var at jeg ble kjørt hjem på Harley utkledd som cowboygirl …. Uken etter ble jeg gift.»

* Camilla Pigato

«Jeg har dessverre ikke hatt mulighet til å dra på Roots konsert både pga. tid og økonomi, men tror det var i 2008 da det foregikk på Tørrfiskbrygga og Turboneger hadde sin kveld. Jeg jobbet i baren og temperaturen inne i salen ble helt vill. Jeg fikk meg en pause til å gå inn og se mens jeg samlet tomflasker. Da fikk bandet utlevert masse flasker med Imsdal (med smaker) kjølte ned hele publikum med dette smaksvannet. Husker veldig godt hvor moro dette var for publikum og hvor sterk lukt av søt blåbær det ble i hele salen.»

* Tove Strand

«Uten tvil – Mari Boine med band 19.7.2014. Hun var første artist ut denne kvelden. Hun trollbandt publikum. Publikum sto helt stille og bare lyttet. Lyttet til et språk de ikke helt forsto, men forsto på en måte likevel … Magisk!

Jeg vokste opp på Finnmarksvidda, og kjente godt til henne som artist. I tillegg så gikk jeg 9 år på skolen i samme klasse som gitaristen hennes, Roger Ludvigsen.»

* Trudy Marina H Skogmo

* Evy Reppen

* Aurora Lovise Holm

* Mona Thorgersen Laukvik