20 utstillere fylte hovedsalen i Mosheim ungdomshus på UL Fremads vårmesse i helgen.

Håndverk i form av strikke- tre og bakevarer, skjønnnhetsprodukter, pyntegjenstander, påskepynt, egg og og krim var blant utvalget på standene.

Rolig lørdag

Britt Sætervoll var en av utstillerne. Anna Jensen fant det hun lette etter til ettermiddagskaffen.

- Britt lager nydelige lefser, sier Jensen.

Sætervoll som tok turen fra Sømna kan fortelle om en rolig lørdag.

- I går var det så lite folk at det ble kjedelig, sier hun.

Det skyldes nok sterk konkurranse fra værgudene og skolekorpsets auksjon og loppemarked.

- Det var for godt vær og mye annet som skjedde. Men i dag har det vært det vært jevnt med folk, sier leder i UL Fremad, Rita Moe.

Bjørg Johansen er en av de faste gjestene på vårmessen.

- Jeg støtter opp om alle arrangemengtene her. Det er flott at det er liv i ungdomshuset, sier hun.

Søndagsmiddag

Søndag var det middagsservering i kafeen. Harald Strand fikk favorittretten.

- Kjøttkaker med brun saus er det beste jeg vet, sier han. Kona Randi hadde stand med salg av lappeteknikkhåndverk.

Dette er fjerde året at vårmessa arrangeres. Inntektene fra den, høstmessen, loppemarkeder, loddsalg og utleie av huset er ungdomslagets driftsgrunnlag. UL Fremda var i ferd med å bli nedlagt og lokalet i svært dårlig forfatning for fem år siden.

- Da tok vi damene tak. Mannfolkene tar i et tak når vi ber dem om det, men det er kun damer i styret - og i komiteen her i helgen. Jeg begynte å engasjere meg i ungdomslaget da jeg ble pensjonist, sier Birgitte Heimstad.

Datteren Asbjørg og barnebarna Malin og Ida var også med i vårmessekomiteen.

- Nå har vi kommet godt i gang med restaureringen av huset. Da vi skulle arrangere juletrefest i 2011 var det minus fire grader. Så det første vi gjorde var å sette inn varmepumper. Det er lagt ny bordkledning på vestveggen og elleve vinduer er skfitet. Og en ny vegg er satt opp mellom inngangen og kjøkkenet, som er skfiet ut. Vi fikk det som var i havnekafeen da den ble flyttet, forteller Heimstad.

100 medlemmer

Det neste store prosjektet er taket.

- Vi har en egen takkonto, men trenger en del penger til før vi kan ta fatt i det. Men nå er huset i så god stand at det er mye triveligere å bruke for de som leier det til brylluper, konfirmasjoner, bursdager og andre arrangementer. Vi har stor pågang på utleie og Kløvermarka barnehage leier huset ca. en gang i måneden.

Målet er å få til enda mer aktivitet.

- Det bor mye folk i nærområdet. Til nå i år har 100 medlemmer betalt kontingent. Det bidrar også til økonomien. De siste årene har vi arrangert gratis juleverksted for barn. Vi drømmer om å få til enda mer aktivitet i huset som for eksempel diskotek for ungdom. Det er jo ikke så mange sånne tilbud for dem, sier Birgitte Heimstad.