I går ettermiddag kl. 14.45 opplyste politiadvokat Marianne Mora Eskildsen i Nordland politidistrikt til BAnett at en mann fra Brønnøy var pågrepet for vold mot dyr og og kroppskrenkelse mot et menneske.

I dag gir NRK Nordland ytterligere opplysninger i denne saken.

– Vi fikk inn melding om vold mot en kvinne, samt at det skulle være en død hund på en privat adresse i Brønnøy, forteller Marianne Mora Eskildsen i Nordland politidistrikt til NRK Nordland

Valp uten hode

- Politipatruljen fant en død valp uten hode i boligen der volden skal ha skjedd, opplyser politiadvokaten videre til NRK Nordland. Mannen sitter nå varetektsfengslet i Mosjøen. Etter planen skal han i avhør i løpet av dagen. Det vil også bli tatt stilling til eventuell videre fengsling.

Politiet gikk lørdag til en væpnet aksjon i boligen der volden skal ha skjedd, men siktede var ikke der. Mannen ble senere oppringt av politiet med oppfordring om å melde seg på lensmannskontoret i Brønnøysund.

Politiadvokaten opplyser til NRK Nordland at mannen gjorde som han fikk beskjed om, og ble pågrepet på lensmannskontoret uten dramatikk.

Når det gjelder den siktede mannens relasjon til den fornærmede kvinnen sier politiadvokaten at de to kjenner hverandre. Avhøret av kvinnen ble startet lørdag, og hun skal inn til nye avhør i dag.

For kroppskrenkelse er strafferammen bot eller fengsel inntil ett år. For vold mot dyr kan dette straffes med bøter eller fengsel inntil ett år, for grove overtredelser inntil tre år.

Brudd på straffeloven og dyrevelferdsloven

Det var på lørdag i 12.30-tiden at BAnett fikk tips om en politiaksjon i Velfjord. Vitner har også sett ambulanse i området. Politiet kunne kort tid etter ikke gi flere opplysninger i saken.

- Han er brakt inn til politiet for avhør. Det dreier seg om brudd på straffelovens § 271 om kroppskrenkelse samt dyrevelferdslovens § 14 A om vold mot dyr, sier Eskildsen. Det dreier seg om vold mot et husdyr.

Saken startet med at politiet sent fredag kveld fikk melding om en voldshendelse fra en venn av fornærmede. På bakgrunn av opplysningene igangsatte politiet rundt klokken 12.30 lørdag en væpnet aksjon mot en bolig i Velfjord.