I november i fjor ble konsersjef Brynjar Forbergskog i Torghatten ASA kåret til årets vekstskaper i EY Entrepreneur Of The Year. Da fikk han overrakt prisen av kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner på Radison Blu Plaza i Oslo.

Middag med prinsen

I helga er han Norges representant i Monaco. Der deltar han under årets gründerkåring for hele Nord-Europa. Prisen deles ut lørdag 11. juni, og Brynjar Forbergskog er allerede på plass i Monaco.

- I dag har vi hatt program hele dagen. I kveld skal vi spise middag sammen med prins Albert, sier Brynjar Forbergskog, som forteller at alle vinnerne  fra de andre landene ble presentert i går kveld.

- Det er åpenbart at de alle er veldige gode kandidater til prisen, det var 55 nasjonale vinnere som ble presentert. Jeg har derfor et avslappet forhold til selve prisutdelingen. Men det er veldig artig å få være en del av dette, sier Forbergskog til BA-nett.

Godt selskap

Brynjar Forbergskog har 25 års fartstid fra transportkonsernet Torghatten ASA. Han kom fra stillingen som økonomisjef da han i 2005 overtok jobben som toppsjef. Siden dengang har omsetningen vokst fra 80 millioner til 8,5 milliarder kroner i 2015 og forventet omsetning på 9 milliarder kroner i år.

Vår lokale kandidat er i godt selskap sett i relasjon til hvem som har vunnet den høythengende prisen tidligere i Norge. Både Petter Stordalen, Odd Reitan og Bjørn Kjos fått overrakt EY-prisen.