Sal -og scenegruppa på Salhus ungdomsskole har laget en forestilling til inntekt for Røde Kors sitt arbeid for flykningekrisen. Torsdag kveld inviterte elevene til kulturkafe på skolen, der blant annet denne forestillingen ble vist. Arbeidet med å lage forestillingen startet mandag, og elevene har brukt store deler av uka på å skape og øve på å fremføre denne forestillingen.

Forestillingen handler om en person som skal feire bursdag, og blir avbrutt av et bombeangrep. Hovedpersonen mister alt i rundt seg, og våkner opp i en ruin. Videre vises flukten over til europa i bår, der han havner opp i flykningeleiren.

- Elevene var veldig klare på at historien skulle stoppe i flykningeleiren. For å vise at det er mange som sitter i flykningeleir, og ikke vet hva fremtiden bringer, sier kontaktlærer i 9.klasse, Eva Irene Lauvseth.

Skyggeforestillingen ble vist i Salhus gymsal, og elevene gikk rundt med bøsser for å samle inn penger under arrangementet.

- Vi har ikke oversikten over hvor mye penger vi har samlet inn. Men vi det at det er ganske mye, sier Lauvseth.

Alle trinnene fra 8-10.klasse var med å lagde arrangementet. Konkurranser, auksjon, konkurranser og skremmeløype var også en del av kulturkafeen ungdomsskoleelevene arrangerte.