Ordfører Britt Helstad skal møte Fylkesmannen i Nordland fredag. Med seg til dette møtet ønsket hun en klar anbefaling fra kommunestyret om at Austra, ved en fremtidig grensejustering, skal legges til Bindal kommune.

– Hvis dette alternativet skal utredes videre, vil det være Fylkesmannen i Trøndelag som tar denne avgjørelsen. Det kan bli spennende, sier Helstad.

Vedtok egen kommune

To tredjedeler stemte for at Bindal skulle bestå som egen kommune under folkeavstemningen mandag. Slik var også stemningen under kommunestyret torsdag, der Høyre foreslo å fortsette arbeidet med kommunesammenslåing. Dette falt ikke i god jord hos Arbeiderpartiet som la frem et eget forslag om at Bindal skal bestå som egen kommune i Nordland fylke, noe flertallet besluttet.

Austra er i dag delt mellom tre kommuner og to fylker. Lekas befolkning på Gutvik har sendt en søknad om grensejustering på Austra der de ønsker at Gutvik skal legges til den nye sammenslåtte kommunen og at hele Austra legges til en kommune. Det er der flertallet i kommunestyret ønsker å ta opp kampen.

Vil ha Austra

Kommunestyret i Bindal mener det er naturlig at Austra legges til Bindal dersom det blir grensejustering. Ap viser til en undersøkelse der et klart flertall av innbyggerne på Austra ønsker at Austra ved en grensejustering skal legges til Bindal kommune. Flertallet av innbyggerne på Austra i dag hører til Bindal kommune.