Det melder kommunedirektør Arne Johansen og fungerende ordfører Liv-Marit Haraldsvik Reitan i en pressemelding.

– Vi er nå i en situasjon hvor vi må være forberedt på økt smitte og også økt sykefravær. Foreløpig har vi god bemanning på de ulike tjenestetilbudene i kommunen. Vi følger situasjonen fra dag til dag og vi er forberedt på at det kan komme endringer i tjenestetilbudene. Kommunen har gode beredskapsplaner ved høyt fravær og vil sette inn nødvendige tiltak ved behov, informerer kommunedirektør Arne Johansen.

For å få en god oversikt over smittesituasjonen i kommunen understreker Johansen og Reitan at det er viktig at alle tester seg ved symptomer, eller dersom du er nærkontakt.

– Testsett får du på Sømna legekontor mellom 08.30-15.00. Ved positiv hjemmetest, må den registreres i remin. Uvaksinerte eller de med maks 2 doser, samt barn under 16 år kan ta en bekreftende PCR-test for å få det registrert i sentralt register og i vaksinepass. Dette må avtales med legekontoret på forhånd på tlf. 750 15 100, skriver de.

Sømna ligger høyt i antall vaksinerte. 94,4 prosent av de over 18 år har fått to doser. I tillegg har mange tatt booster-dosen.

– Her har Sømna helsestasjon gjort en veldig god jobb med å tilby vaksiner til alle som har ønsket på et tidlig tidspunkt. De har vist en stor fleksibilitet for å få prioritert vaksinering, sier Liv-Marit Haraldsvik Reitan.

De som ønsker vaksine kan bestille dette på timebestilling.remin.no. De som ikke får til å registrere seg kan kontakte helsestasjonen på tlf: 750 15 115 eller SMS 41 55 26 06.

– Husk at det skal gå minst 20 uker mellom 2. og 3. dose.

Kommunedirektør og fungerende ordfører sier de vil orientere om situasjonen på kommunens hjemmeside og facebookside.

– I hovedsak går vi ut med smittetall onsdager og fredager, men ved behov vil vi oppdatere oftere.