En onsdag hver måned besøker Bygdekinoen grenda Sør-Horsfjord. De siste årene har det blitt vist mange ferske filmer der. Onsdag 12. oktober blir en merkedag for da er det norgespremiere.

Tradisjonen tro viser Bygdekinoen to filmer på ungdomshuset Vonheim onsdag 12. oktober. I en pressemelding fra UL Fønix opplyses det at det er store forventninger til denne kino-onsdagen.

To storfilmer

«Det er duket for en sjelden kinobegivenhet på Vonheim Sør-Horsfjord. Da har Bygdekinoen norgespremiere på filmen «Børning 2», Det er første gang at det har klaffet slik at det har blitt premiere på en film i løpet av de 22 årene Bygdekinoen har besøkt Vonheim», skrivet UL Fønix.

Terje Årseth er kinoansvarlig på Vonheim og han har store forventninger til denne kinokvelden. For i tillegg til norgepremieren står filmen «Kongens nei» på plakaten.

- Jeg tror dette kommer til å bli en av de store kveldene i løpet av de 22 årene vi har holdt på med kino. Begge filmene har stort publikumspotensial, men huset er stort så vi skal få plass til alle, sier Årseth.

Kaffe, vafler og trivsel

Hver kinokveld på Vonheim bys det på gratis vafler og kaffe. Sånn blir det denne gangen også. Årseth forventer mange kinoentusiaster og har derfor engasjert ekstra vaffelsteikere.

- Det er en godt innarbeidet tradisjon at alle som kommer litt før filmvisningene får gratis kaffe og vaffel. Når publikumstilstrømmingen er ekstra stor kan det noen ganger være utfordrende å få traktert alle, men vi skal gjøre vårt beste for at alle skal få både kaffe og vaffel, lover Årseth.

Vonheim er eneste premierested for «Børning 2» mellom Namsos og Brønnøysund.