Arrangementskomiteen i Human-Etisk Forbund Sør-Helgeland gjorde en stor innsats for å få plassert alle gjestene som var til stede under den humanistiske konfirmasjonen i Brønnøysund samfunnshus på lørdag. Når til sammen 22 ungdommer fra Brønnøy, Vega og Sømna gjennomførte sin store dag, og kunne ha med 30 gjester hver, så fyltes samfunnshusets sal helt til randen.

Anført av kursleder Helene Berg Steensen hadde de 22 ungdommene høytidlig innmarsj til klavertoner av Solveig Wilhelmsen. "Triumfmarsjen fra Aida", av Guiseppe Verdi laget feststemning.

Dobbelt jubileum

- Det er 65 år siden den første borgerlige konfirmasjonen i Norge, og Human-Etisk Forbund kan også feire sitt 60 års jubileum i år. I Brønnøysund ble den første borgerlige konfirmasjonen gjennomført her på lesesalen i samfunnshuset i 1983. Da var det tre konfirmanter, opplyste Eva Irene Skillingstad fra Human-Etisk Forbund Sør-Helgeland i sin velkomsttale.

Margaret Arntsen fra Bodø holdt talen for de unge på den store dagen.

- Pass på å ta med leken videre i livet. Lek går aldri ut på dato, sa Arntsen som også hadde fokus på kurset som ungdommene har gjennomført før konfirmasjonen.

En spennede dag

- På kurset har dere diskutert humanistisk livssyn, menneskerettigheter og empati. Dette er et vanskelig tema for både dere og oss voksne. Hva skal vi tro på, og må vi mene og tro noe? Det er erfaringsbasert å skjønne hva det innebærer å være menneske. Familien sitter med den erfaringa på godt og vondt, ta en prat med dem, oppfordret Arntsen.

Andrea Bjørkan og Emil Nepås framførte en hilsen fra konfirmantene.

- Vi har hatt ei fin tid, og alle fikk nye venner. Underveis i kurset fikk vi prøve å være flyktning via rollespill. Mest sannsynlig er det noe vi kommer til å huske lenge. Det er en spennende dag for oss i dag. Vi ønsker alle et godt liv videre og en fin feiring, sa de i sin tale.

Årets humanistiske konfirmanter:

Ada Marit Laumann

Frida Emelie Gregersen

Elias Tilrem Johansen

Rannveig Mathilda Westerfjell

Tina Fjelldal Johnsen

Paul Emil Aursøy

Adrian Emelius Måsøy Harsvik

Jørgen Moe Kolsvik

Martine Mugaas Holand

Marius Hartvigsen Nilsen

Jørgen Oliver Røed Floa

Olai Orvik

Kevin Eilertsen

Alexander Valsjø

Sara Moe Snapa

Even Angel Hestvik

Marte-Kristine Bentzen Warholm

Andrea Bjørkan

Emil Nepås

Alexander Aasberg Jacobsen

Adrian Drevland