Dette er en årviss hendelse. På denne tida av året kommer elgen ned fra skogen og går nærmere tettbebyggelsen. På Terråk er innbyggere overveldet og engstelig når de store dyrene går i boligfeltene og like utafor trappa.

Viltansvarlig Karl Erik Solum har fått flere henvendelser om dette, og viltnemda er på hugget om elgen skulle vise agressive tendenser.

- Vi mener at situasjonen er under kontroll i sentrum. Det vandrer en og annen elg i boligfeltene, men jeg har ikke fått beskjed om at den har vært agressive. Det har imidlertid vært flere som har meldt om elg i lysløypa. Men det er nå en gang sånn at vi bor i elgens rike, og lysløypa er et naturlig område for elgen, sier Solum, som oppfordrer folk til å melde fra om de føler seg truet.

- Vi er klar til å rykke ut på kort varsel, og vi har også avklart med lensmannen om det skulle bli elgfelling i boligfelt. Kyrne er drektig nå, så vi har vurdert å se an situasjonen. Man får holde litt avstand til dyrene, sier han.

- De vandrer en del på denne tida, men erfaringsmessig så er de borte igjen i første delen av mars. Men som sagt vi er klar for tiltak på stående fot om det skulle bli behov, sier Karl Erik Solum.