Tor Halvard Nilsen er en kjent mann i Brønnøysund. Mellom annet som tidligere dirigent for Kor i Øyan. Nå jobber han i Namsos. Etter en konsert i forrige uke i Namsos der bare fire løste billett, setter han fokus på kulturen med å delta på andres konserter. Denne omtalte konserten var i regi av Folkjazzscena.

Diskusjonen har foregått på Facebook, og i Namdalsavisas lørdagsutgave (krever innlogging) skrives det om dette.  Tor Halvard Nilsen mener folk i Namsos er for lite flinke til å dra på arrangement som har annet innhold enn det de sjøl driver med.

Blir inspirert og får ideer

– Levende musikk er best live. Er man for opptatt med sine egne «greier», og at alt annet bare kan seile sin egen sjø? Og er da alt annet ikke interessant. Det har ofte slått meg at det er få musikere og artister som går på hverandres konserter. Hvorfor er det ikke flere som ser på andre ting enn det de selv holder på med?

- Min oppfordring er at folk burde dra ut og se på konserter for å la seg inspirere og kanskje få ideer til å gjøre sine egne ting litt annerledes, sier Nilsen i sitt innlegg.

Kanskje er dette en trend flere steder enn i Namsos?

Finnes tilbud i nærområdet

Kultur- og informasjonssjef Jens Christian Berg i Bindal er også leder av Bindalseidet songlag. Han er enig med Tor Halvard Nilsen.

- Vi kan både bli flinkere til å møte opp på hverandres arrangement og oppleve andre kultursjangere enn det vi er mest opptatt av. Når nabokoret har konserter er det fint å være litt mer nysgjerrig på hva de har på programmet. Ikke minst dette med å være solidarisk og støtte opp.

- Vi trenger heller ikke dra helt til Brønnøysund og Namsos for å få en fin kulturopplevelse. I helga reiste jeg til Rørvik for å se uteteater og for å få med meg høstkonserten i gamle Nærøy kirke. Det ble fine opplevelser. Ved å delta på sånt så kan man oppleve kvalitet som man ikke ante noe om på forhånd, sier Berg.