Rett ved den lille akebakken i Kvervet er det nylig satt opp en gapahuk. Det er Svein Lillefjell i Sømna ILs skigruppe som tok initiativet, midlene er det Sømna Sanitetsforening som står for.

- Vi tok det først opp i styret, så i medlemsmøtet der alle sa "yes" til å være med å bidra til en gapahuk. Svein hadde vel litt bråttom for plutselig var det hele i full gang etter at Åge Reinfjord ordnet tomta, sier leder Astrid Sævik.

Snekrehjelp

Lillefjell fikk god hjelp til snekring av Steinar Mardal og Sturla Sævik. Bord og benker i gapahuken har Lillefjell laget selv. Sanitetsforeningen har både hatt ansvaret for matlaging og servering under fotballskolen i Vik i sommer, aktivitet under Sommardagan og kaffeservering under Midnattsrittet. Dette ga penger i kassen og var med å gjøre det mulig for foreningen å bidra med omlag 20.000 kroner til gapahuken.

- Nå ønsker vi å få til et skilt med sanitetsforeningens logo og dato for når gapahuken ble bygget, forteller Sævik.

Blomster

Hun takker alle som har vært med å bidra, og løfter spesielt frem dem som har satt opp gapahuken på dugnad.

- Vi brukte nok fire-fem dager på dette her, sier ektemannen Sturla Sævik.

Grunneier Paul Stian Brekk Nygård er glad for at det er masse aktivitet i Kvervet hele året igjennom. For sin positive holdning til skigruppas aktiviteter fikk både han og Sømna Sanitetsforening blomster fra skigruppa av Werner Reinfjord.