Tidlig mandag morgen hadde Trond-Audun Granli Edvardsen fra Bindal et ubehaglig møte med det han oppfattet som en aggressiv elg. Edvardsen kjørte til jobb og det var glatt. På toppen av Bruksbakken på Terråk opppdaget han en elgku i veikanten på sin høyre side.

- Siden det var glatt så bremset jeg forsiktig og la godt ut til venstre for å komme forbi elgen. Akkurat da jeg skal passere ser jeg den legger ørene flatt inntil hodet, stamper med bena og kommer mot bilen. Jeg opplevde det som den ville angripe. Heldigvis kom jeg forbi før den nådde fram, sier Trond-Audun Granli Edvardsen.

Fjerne elgen

I ettertid har han tenkt på noe skjedde som kunne framprovosere denne hendelsen.

- Det eneste jeg kan tenke meg er lyden av piggdekkene mot det glatte underlaget. Jeg har også hørt om at det gikk ei elgku med kalv i byggefeltene i fjor. Da ble kalven skutt. Om dette var samme elgkua og om dette har noen sammenheng vet jeg selvfølgelig ikke, sier Edvardsen.

Han oppfordrer Bindal kommune om å få fjernet denne elgen.

- Dette var en ubehaglig opplevelse. Jeg håper at ingen andre opplever det samme, sier han.

Meld fra

Elg i byggefeltene på Terråk har vært en gjenganger i mange år. Enkelte av arten har også blitt opplevd som aggressive. Viltansvarlig Karl Erik Solum bekrefter at han har blitt gjort  kjent med saken.

- Det blir gjort en vurdering, og skulle det komme flere henvendelser så vil vi ta grep. Siden man bor i elgens område kan den komme nært innimellom. Jeg skjønner det kan føles ubehaglig og man skal ha respekt for ville dyr, sier Solum.

Bindal kommune har lagt ut følgende melding på sin Facebook-side:

"Bindal kommune oppfordrer folk til å melde fra til kommunens viltansvarlig dersom det registreres elg i sentrum med aggressiv adferd.Det oppfordres samtidig til å ikke unødig provoserer dyr, men trekke seg unna så fremt dette er mulig.Elgen kan oppfatte situasjonen som truende hvis den har kalv(er) i nærheten der den oppholder seg.

Det er viktig at vi får disse rapportene fra folk for å kunne håndtere slike situasjoner og kunne iverksette nødvendige tiltak hvis det oppstår farlige situasjoner. Kommunens viltansvarlig er Karl Erik Solum, tlf. 750 32 558/970 33 447. Det er også mulig å ringe politi/lensmann".