Nordstrømmen og Velfjord trekkspillklubb arrangerte sitt tradisjonelle skjærgårdstreff på Berg i dag. Nytt av året var at de hadde flyttet treffet til hallen på Berg.

De leverte et velspekket kulturarrangement med mange fine innslag fra kor, korps og trekkspillmusikk. Både rømmegrøt og grillmat sto på menyen.

Mange dugnadstimer og store investeringer

Et av høydepunktene hvert år er avsløringen av hvem som får utmerkelsen " Årets E`a eller E`kaill".

- Denne prisen går til en person, et lag eller ei forening som bidrar til noe positivt i lokalsamfunnet. Årets prisvinner har i løpet av de siste årene møtt mye motbakke, men de hadde vist evnen til å aldri gi opp, innledet Steinar Hansen fra Nordstrømmen og Velfjord trekkspillklubb.

Han nevnte også alle dugnadstimene som er lagt ned, og ved to anledninger har prismottakeren blitt rammet av ekstremvær der alt de hadde bygget opp ble ødelagt.

Hederen kommer på veggen

- Årets vinner har investert over 3 millioner uten offentlig støtte, og de 40 medlemmene har bidratt med vel 2000 dugnadstimer på et år. I dag er det 38 båtplasser, 20 gjesteplasser og oppgradert servicebygg.

Så annonserte han at Berg småbåtlag hadde gjort seg fortjent til årets pris, og lagets leder Alexander Larsen ble kalt fram for å motta prisen.

- Jeg er en mann av få ord, så jeg vil bare si tusen takk for prisen, sa Larsen. Han lovte at utmerkelsen skal få hedersplassen på veggen i klubbhuset.

Ellers var det fin stemning på kulturarrangementet på Berg. Vakre toner og fine klanger fra alle kulturdeltakerne gjorde at dagen ble en trivelig lørdag i mai.