Årets premiere av julemusikalen "Putti Plutti Plott" i regi av Brønnøy barnekultur, ble svært godt tatt i mot i samfunnshuset i Brønnøysund. Per Asplin skrev dette i sin tid, og i Brønnøysund ble dette framført for niende gang på lørdag.

Om lag 70 aktører deltok under framførelsen, der den yngste var åtte år og den eldste er kommet i pensjonistenes rekke. En god regi, svært flinke skuespillere og et nisseorkester på 11 personer ga alt for publikum.

Fikk trylleskjegget trygt hjem

Da den første kjente sangen "Vil du være med så heng på med meg" ble framført av "Onkel Per, Petter og Karoline" var det mange som smilte gjenkjennende.

Historien er i korthet at lille Putti Plutti Pott har lånt sin bestefars skjegg, som altså er selveste julenissen. Skjegget er et ekte trylleskjegg. Det hang til tørk på snora, og Putti Plott tryllet seg over til menneskenes verden. Det blir en strabasiøs tur å få det tilbake til nisseland. For om ikke nissen får skjegget sitt så blir det ikke jul.

Julestemning og trivsel

- Ei veldig artig forestilling. Jeg har sett det hvert år, sier Guro Paulsen som sitter på første rekke sammen med venninna Mille Bech.

- Det er artigst når de krangler, og så får jeg julestemning av å se dette, sier Guro som håper hun får muligheten til å delta i stykket en gang.

Søndag er det en ny sjanse for de som ikke hadde billett i dag. Da framføres det for andre gang, og det anbefales på det varmeste.