Da Mosjøen søndag ettermiddag slo Bodø/Glimt 2 på Kippermoen gress, hev de seg med i opprykkskampen i 4. divisjon Hesa.

På begge sider av banen var flere tidligere BIL-spillere som nå kjemper mot hverandre i jakten på å spille tredje divisjon neste år.

Kristiansen scoret

Mosjøen IL sier på sine hjemmesider at seier mot bodøværingene var nødvendig for å kunne holde seg i toppen av tabellen og være i nærheten av å kjempe om opprykk. Bodø leder serien, og hadde hovedsakelig Mo IL som hovedkonkurrent før søndagens kamp.

Ifølge hjemmelagets referat var kampen jevnspilt, men Glimt styrte det meste av spillet gjennom kampen.

Etter vel 60 minutter kom vevelstadværing Stian Kristiansen på skrått hold og satte inn 1–0 for hjemmelaget, som også skulle vise seg å være kampens eneste.

- Å slå Glimt var riktig deilig, forteller Kristiansen til BA etter kampen.

- Det var en tung kamp der Glimt hadde mye ball, og vi måtte satse på overganger. Vi lå ganske kompakt, og de slet med å skape de store sjansene. Det greide vi å utnytte, sier matchvinneren.

I tillegg var den 17-årige målvakten Jon Magnus Tangen med fra start for Mosjøen.

Tangen var i sommer på lån fra Herøy/Dønna til Brønnøysund ILs guttelag under Storsjøcup i Østersund. Der imponerte han med å redde straffespark i kvartfinale samt avgjørende redninger i semifinalen for det som skulle bli sølvvinnerne i turneringen.

BIL G16 tok sølv i Storsjöcupen. Bak fra venstre: Alfred Løken Solfjeld, Abdi Abdulwahab, August Kildal, Sivert Hanssen, Eskil Svartis, Moa Moen, Ola Nergård, Michael Storøy, Bendik Hemmingsen. Foran fra venstre: Jon Magnus Tangen, Ruben Saltnes, Bjørn Gunnar Dundås, Sevald Bøkestad Andreassen, Robert Rande, Ole August Kleiven, Benjamin Martinsen, og Victor Figueiredo. Foto: BIL Fotball.

Søndag fikk han sin debut for Mosjøen, og fikk utmerkelsen som beste spiller på banen.

- Dette var en sliteseier som smakte utrolig godt. Vi er stolte av gutta som kriger og løper til krampen tar dem, sa Bjørn Arve Lund, tidligere BIL-spiller og nå hovedtrener for MIL, til klubbens hjemmesider etter kampen.

Bjørn Arve Lund er tidligere BIL-spiller, men nå hovedtrener for Mosjøen IL. Foto: Einar Lohne Bjøru

Isak med debut

Vegværing Lasse Hansen Lien spilte hele kampen for Bodø/Glimt.

Stian Kristiansen og Lasse Hansen Lien var tidligere lagkamerater i Mosjøen og BIL, før Lien dro til Bodø/Glimt. Foto: Mosjøen IL

Isak Helstad Amundsen meldte overgang fra BIL til bodøklubben like før høstsesongen gikk i gang, og fikk i går sin debut.

Han ble byttet inn like etter Kristiansen mål, og fikk 30 minutter på banen.

Isak Helstad Amundsen. Foto: Kristoffer Løkås

Spennende avslutning

Dermed ligger det an til å bli en spennende avslutning på HESA-serien, der flere utøvere fra regionen spiller en sentral rolle.

Bodø/Glimt leder tabellen med 24 poeng og 10 kamper spilt. Mo IL følger like etter med 22 poeng etter ni kamper, og Mosjøen på tredjeplass med 21 poeng etter ni kamper.

Det skal totalt spilles 16 kamper.

For øvrig ligger BIL rundt midten av tabellen med 17 poeng etter 11 kamper.