Leder for Brønnøy Høyre, Margunn Ebbesen, skriver i en pressemelding at partiet aldri hadde reelle forhandlinger med Venstre og beklager det.

– Fra Høyres side beklager vi dette. Høyre var villig til å strekke seg svært langt i forhandlinger for å gi kommunen et borgerlig flertallsstyre.

Ebbesen forteller at det kun har vært noen begrensete telefonersamtaler mellom de to partiene, som hun beskriver som «åpenhjertige og gode».

Høyrelederen forteller at de har vært i kontakt med Arbeiderpartiet, Venstre og Sp om et mulig samarbeid. Tilbakemeldingen fra Arbeiderpartiet skal ha vært at de hadde kommet langt i samtalene med venstre.

Et scenario partiet så for seg var et samarbeid med Sp og Venstre.

– Senterpartiet var det eneste partiet som vi var i konkrete samtaler med, men begge partiene avventet svar fra Venstre hvorvidt de ville være med i en borgerlig konstellasjon.

Ebbesen skriver at de respekterer valget Venstre har gjort med å gå inn i samarbeid med Arbeiderpartiet og SV.

– Vi kan bare konstatere at Venstre sitt mantra gjennom valgkampen om "Ny kurs" i praksis ble en stemme til fortsatt Ap-ordfører. Vi er spente på hvordan "Ny kurs" blir i tospann med Ap!

Og forsetter:

– Venstre har med dette forlatt en antatt borgerlig linje. Høyre håper imidlertid at Venstre gjennom godt politisk arbeid kan få Ap og fagbevegelsen med seg på kloke beslutninger.