Under presskonferansen onsdag ettermiddag fortalte daglig leder Knut-Erik Dybdal at Arctic Race i år vil inkludere Trøndelag.

– I år skal vi dele folkefesten med Trøndelag og vi gleder oss veldig, sa Dybdal.

Legger igjen store beløp

Han viste også til verdiene som skapes og legges igjen der rittet er på besøk.

– Vi la igjen over 50 millioner kroner i Nordnorge i fjor i forbindelse med rittet. 50.000 mennesker stilte opp langs løypene og skapte det som har blitt et herlig varemerke. Entusiasme og positiv galskap, sa sykkelrittets leder.

Da fylkesrådslederen i Nordland og fylkesordføreren i Trøndelag la sine hender på trofeet ble det vist en video av etappene under årets ritt. Og der var Brønnøysund med.

Andre etappe avsluttes i Brønnøysund

Tidligere toppsyklist Gunn-Rita Dahle Flesjå er ambassadør for Arctic Race, og snakket om etappene under pressekonferansen.

Slik presenterer arrangørene de fire etappene:

1. etappe, 11. august: Start og mål i Mo i Rana. 185 km. To ganger over Korgenfjellet. Den 900 m lange flate innspurten favoriserer sprinterne som har klart å henge med til slutt.

2. etappe, 12. august: Start i Mosjøen og mål i Brønnøysund. 155 km. Denne etappen er flatere og vil favorisere de rene sprinterne. Løypa går fra Mosjøen, via Trofors, Tosfjellet og Tosentunnelen, gjennom Velfjord og inn til Brønnøysund.

– Wow, for en etappe. Ender opp helt ute ved havet og alle øyene i havet utenfor Brønnøysund. Ikke minst har man fjellet Torghatten, som vi kan se fra byen, sa Knut-Erik Dybdal fra Arctic Race om etappen.

3. etappe, 13. august: Dronningetappen. Start i Namsos og mål ved Skallstuggu i Levanger (480 moh), 180 km. Her er det klatrerne som får vist seg frem. Avsluttes med 3,7 km stigning, men ikke så lang og bratt at den vil skille rytterne for mye.

4. etappe, 14. august: Start og mål i Trondheim. 160 km. Siste etappe er foreslått av Trondheims sykkellegende Atle Kvålsvoll. Den siste runden på 8 km skal tilbakelegges fire ganger og syklistene passerer Gamle Bybro som krysser Nidelva før de avslutter opp til Tyholt-tårnet, en stigning på 1,4 km med 8 % med en maksimal stigning på 17 %.

– Vi lager fest

Ordfører Eilif Trælnes i Brønnøy var også til stede på pressekonferansen.

– Det er første gangen og vi gleder oss veldig til å ta imot dere. Når man kommer ut mot kysten og det åpner seg så skulle rittet nesten stoppet, for da ser man rett gjennom Torghatten. Det blir en folkefest. Nå har vi vært på hjemmekontor, så nå kan dere komme og så lager vi folkefest, sa ordfører Trælnes.

– Blir nok sprinteretappe der den hardeste delen blir mot slutten inn mot Brønnøysund, sa Gunn-Rita Dahle Flesjå.

– Passer for Alexander Kristoff? spurte Dybdal

– Ja, kan godt heie på ham, sa Flesjå.

Fra målgang i Sandnessjøen under Arctic Race 2016. Foto: Arctic Race