Det var heller ikke denne gangen noen av konkurrentene som var i stand til å hamle opp med den kapasitetssterke Sømna-jenta. Martine som liker seg bedre dess lengre distansene er, holdt stor fart fra start til mål. Hun ble klokket i mål på 5,07,20 som er ny personlig rekord. Åttendeklassingen var veldig tilfreds med at hun løp halvsekundet fortere enn da det ble gull i Lerøy-lekene.

- Jeg hadde forhåpninger om at jeg på en god dag skulle klare å løpe ned mot bestenoteringen og aller helst under det som var persen min. Det klarte jeg heldigvis. Forhåpentligvis så kan det være mulig å pynte på den før sesongen er omme. Det blir nok flere starter på 1500-meter før sommeren og sesongen er over, sa en fornøyd Martine til Brønnøysunds Avis etter helgas stevne.

Trives på tartandekket

Martine Evensen har også i år forhåpninger om å delta i Lerøy-lekene som er et stevne som er forbeholdt landets beste 13 og 14-åringer. Det er Norges Friidrettsforbund som står bak Lerøy-lekene som har samme funksjon som det Donald Duck-lekene hadde frem til de ble lagt ned. Forskjellen er at det arrangeres tre parallelle stevner forskjellige steder i landet.

Det med tanke på at flere fra hver krets og region skal få mulighet til å være med. Martine som var en av helgelendingene som kvalifiserte seg, markerte seg til gangs. Det gjorde hun også i helgas BDO-leker som er det største friidrettsstevnet i Stjørdal. Den lovende Sømna-utøveren deltok i fire øvelser. Det var lørdagens 600 og søndagens 1500-meter hun så mest frem til.

Kjempet om pall og medalje

Martine gjennomførte en god 600-meter ettersom hun løp på 1,49 og var rett bak sin personlige rekord. Den 13 år gamle jenta måtte ta til takke med tredjeplass ettersom det var tre som holdt større fart. Evensen fikk imidlertid de svarene hun var på jakt etter i varmen på Øverlands Minde. Hun var i form ettersom kroppen responderte da hun ga sitt ytterste i det løpet.

- Jeg visste at jeg hadde større mulighet for å kapre en medalje på søndag. For jeg er normalt sett bedre dess lengre distansene er, sa Martine som viste seg frem til gangs på 1500-meteren. Den unge tenåringen som er aktiv både i langrenn, friidrett, fotball og håndball var i tetbildet fra start til mål. dermed ble det seier og gull på hun som valgte friidrett foran fotball i helga.

Tvillingsøster Iselin gjorde det motsatte. Dermed fikk ikke den hurtige og eksplosive treningsvenninnen brynt seg på gode norske og utenlandske utøvere. Martine kan fortelle at hun i fremtiden har mest lyst til å satse på langrenn. Selv om hun også synes det er kjekt med friidrett og de to ballidrettene. Hun vil være med på alt så lenge det er mulig å kombinere.