Klara Figueiredo spiller og trener med BILs J14-, J16- og J19-lag. I tillegg trener hun flere ganger i uken på egen hånd. Hun drømmer om å bli fotballproff, i likhet med flere fra den nye generasjonen med jentespillere som kommer opp gjennom ungdomssystemet til BIL.

—Det er et veldig bra opplegg rundt lagene våre. Trenerne er ekstremt engasjert, noe som smitter over på oss spillere. Trenerne skal ha mye av æren for den positive utviklingen på jentesiden i Brønnøysund, sier Klara Figuereido.

Enorm treningsvilje

Selv er hun et av de største talentene i klubben. Dette har hun ikke fått gratis, 13-åringen har trent knallhardt over flere år. Birgitte Stokkvold, Klaras mor, forteller at hun iblant må holde igjen datteren. Hun mener det av og til kan bli for mye.

—Klara har en enorm vilje. Vi som foreldre har aldri fortalt henne hva hun skal gjøre. All treningen kommer fra egen vilje og motivasjon. Vår oppgave blir å passe på slik at det ikke blir for mye. Samtidig har jeg inntrykk av at flere unge jenter i Brønnøysund har samme engasjement for fotballen. Klara har mange venninner som deltar på egentreningene i tillegg til de organiserte. Jeg tror det begynner å danne seg en god fotballkultur i BIL.

Roser trenerne

Birgitte Stokkvold gir trenerne all æren for utviklingen.

—Det er et fenomenalt engasjement blant trenerne på jentesiden. De jobber knallhardt for at jentene skal får det så bra som mulig. Frivillighetsarbeidet er ekstremt bra, og vi setter stor pris på arbeidet som gjøres.

Skal bli best

Klara har vært på sonelag og kretssamlinger. Lagene hun spiller på har vært overlegne i det lokale seriespillet over lang tid.

—Vi har nesten ikke tapt på to år. Når vi reiser på store turneringer utenbys hender det at vi møter lag som er bedre enn oss. Når vi får trent litt mer sammen kommer vi til å bli best.

Hvor god kommer dere til å bli?

—Vi skal bli best. Best i Norge, sier stortalentet.

Store ambisjoner

Hun har også store ambisjoner for egen karriere. I likhet med mange andre jenter drømmer om å bli fotballproff. Hun forteller at den store treningsmengden er noe som følger med drømmen.

—Grunnen til at jeg trener så mye er fordi jeg ønsker å bli så god som mulig. Jeg trener 12-14 ganger i uken, alt ettersom hva jeg får tid til. Hvis jeg blir profesjonell fotballspiller hadde det vært det beste. Å spille for landslaget hadde også vært veldig kult, sier Klara Maria Stokkvold Figueredo.