Hva som skal skje på den gamle tomta til Torgarhaugen AS, der feriesenterets lokaler ble blåst bort i november 2013, har vært et gjentagende tema i BAs spalter.

Det har vært diskutert å sette opp hytter, men det satte Brønnøy kommune til slutt foten ned for.

Det var under stormen «Hilde» i 2013 at de gamle lokalene til Torghatten feriesenter på Torgarhaugen under Torghatten blåste ned. Her fotografert i februar 2014. Foto: Matti Riesto

Viste frem skisser

Sivilarkitekt Anne Lise Bjerkan ved Fasting Arkitekter AS hadde torsdag 19. oktober et møte med Brønnøy kommune, en forhåndskonferanse om «Torgarhaugen bed and breakfast».

I epost datert 18. oktober tar hun kontakt med Brønnøy kommune og legger ved skisser av hva man tenker seg, og kart.

Skissene (se over) viser hvordan det er tenkt, men er ikke helt representative.

– Tegningene er ikke helt i overensstemmelse siden de er en del av en prosess som ikke er ferdig ennå, skriver arkitekt Bjerkan.

Slik er det tenkt

I eposten til avdelingsingeniør Bjørn Morten Johansen i Brønnøy kommune gjør hun rede for de foreløpige planene.

  • «Eksisterende 1 etg. beholdes stort sett slik den er men det graves ut for et utvendig atrium i bakkant slik at vi får lys inn i bakre del av 1 etg.»

  • «Atriet med trapp opp til 2 etg. gir også en mulighet til å bruke fjellet bak huset som uteopphold og dermed binde sammen innerom og uterom i begge etasjene.»

  • «Nytt bygg med restaurant/konferanserom, kjøkken og toaletter i 2 etg. og en leilighet i 3 etg. ligger delvis på eksisterende bygg og delvis utenfor dette.»

  • «Ved å legge til rette for mye vegetasjon på resterende tak av eksisterende bygg tror vi bygget kan bli koblet til terrenget på en spennende måte samtidig som vi kan få reparert noen av sårene som er der etter tidligere sprengearbeider.»

  • Det fremgår av de vedlagte plantegningene at det er lagt opp til ti soverom i første etasje.

Daglig leder Iver Dreiås i Torgarhaugen AS har ikke besvart Brønnøysunds Avis' henvendelser mandag.