I dag døpes Hurtigrutens nyeste ekspedisjonsskip MS "Spitsbergen"  i Lofoten. Det mobiliseres til folkefest på torget i Svolvær. I tillegg til "Spitsbergen" vil to av Hurtigrutens øvrige skip "Richard With" og "Midnatsol" ligge til kai for å overvære folkefesten.

"Spitsbergen" har fått navnet etter den største øya i øygruppen Svalbard, stedet der Hurtigrutens grunnlegger Richard With allerede i 1896 startet med ekspedisjonsturisme i Arktis.

Fjellklatrer og polarhelt Cecilie Skog har takket ja til oppdraget som skipets gudmor. Cecilie Skog er en av de mest meritterte norske utforskere, med et utall imponerende prestasjoner bak seg. Nordpolen, Sydpolen, Mount Everest, Himalaya, Antarktis og Grønland. Den offisielle delen av dåpen starter kl 20.

Cecilie Skog er den eneste kvinne som har nådd de tre polene, Nordpolen, Sydpolen, samt Mount Everest, og «Seven Summits», toppen av det høyeste fjell på hvert kontinent. "Spitsbergens" gudmor er den første og eneste kvinne som har gått på ski fra fastlandet til Nordpolen.

Følg skipstrafikken her.