Rundt 5.000 dugnadstimer ligger bak det nye anlegget på Kjerringlorten skytebane. Nyåpningen av skytebanen ble gjennomført med salutt da ti skyttere stilte seg på rekke for å skyte banen åpen. Målet var en leirdue i en lue, og om luen ble truffet var banen offisielt åpnet. Åpnet ble den, av treffsikre skyttere.

Nyåpning

- Deler av anlegget er ikke nytt, og vi vil kalle dette for en reåpning av et allerede eksisterende anlegg. Vi har med andre ord bygget om, bygget på og fått et helt nytt anlegg. Det er mange som har gjort en super jobb og alt er gjort på dugnad. At vi har brukt i overkant av 5.000 dugnadstimer sier litt om det arbeidet som ligger bak, sier leder i leirdueklubben Kato Johansen i Brønnøy jeger- og fiskerforening.

- Anlegget er nå ferdig og er åpent for alle og i alle aldersgrupper. Vi bestreber oss på å kunne tilby noe for de fleste. Anlegget er nå i en slik stand at vi kan ha større arrangement og mesterskap. Vi er ett av to slike anlegg i hele Nord-Norge, og det er vi stolte av. I tillegg kan vi skryte av at vi er den eneste klubben i landsdelen som har utdannet dommere i Norges Skytterforbund. Hele fire i samme klubb, og det er både prisverdig og enestående. Vi har et godt miljø og har nå lagt til rette for mange ulike kurs for alle aldersgrupper, sier Johansen.

Også representanter fra Brønnøy kommune var til stede da åpningen fant sted. Kulturkonsulent Magnar Solbakk roste foreningen for et meget godt gjennomført arbeid og takket for at de la til rette for flere tilbud med et så bredt spekter som de hadde gjort.

- Dette er et imponerende stykke arbeid. Da de søkte om midler måtte søknaden innom meg for bekreftelse. Søknaden de la frem var så god at jeg ikke hadde problemer med å bekrefte innhold og mål. Jeg takker for innsatsen og dette anlegget vil bli en glede for mange i mange år fremover, sa Solbakk da banen ble offisielt åpnet.

Mange muligheter

Under åpningen ble det servert mat til alle oppmøtte. Det nyetablerte firmaet Svang sto for maten og serverte mat fra naturen. Hare og rådyr var skutt i nærområdet og BAs utsendte kan bekrefte at maten smakte fortreffelig.

- Vi har inngått et samarbeid med foreningen og vil stille opp ved behov. I dag har vi servert rådyrlår og bog som er marinert og langtidsstekt. Videre serverer vi paella med hare og reker samt rogn fra rognkjeks. Her er mye og mange smaker, og det er bare en del av det vi tilbyr i dag. Dette er en flott måte å promotere oss på og vi er meget fornøyd med samarbeidet med foreningen, sier Mario Ortega, som har sin fulle hyre med å servere gjestene og presentere maten.

Anlegget innehar ikke bare leirduebane, selv om det er det nyeste på anlegget. Det er også kommet opp en grillhytte, strategisk plassert i terrenget. Inne i hytta er det varmt og godt. Utsikten er upåklagelig.

- Egentlig var planen en gapahuk, men med den utsikten måtte vi ha en grillhytte. Her ser man til Leka, og hytta er plassert slik at man faktisk ser rett gjennom Torghatthullet.  Her på skytebanen er det lagt opp til at alle skal kunne komme, og det er vi fornøyde med, sier Johansen.

For de som ikke vil skyte med gevær har foreningen også en skytesimlator for de som måtte ønske å prøve seg. Denne gir en god pekepinn på ferdighetene til skytterne, og her kan også de yngste få prøve seg.

Samarbeidspartner

For anledningen hadde firmaet L. Johansen i Namsos funnet veien til Kjerringlorten. Med seg hadde han både våpen, kikkerter og kikkertsikter.

- Her har det gått meget bra i dag. Vi har et tett samarbeid med foreningen som har vart gjennom mange år, noe som igjen har resultert i våpensalg til flere av deres medlemmer. Her er en god og stabil kundegruppe. På anlegget føler vi oss ikke bare velkommen, men blir også godt ivaretatt av mange flotte folk. Dette er en seriøs aktør som virkelig tar tak og de har utført et meget godt arbeid her oppe. Det vet vi mye om i og med at vi er mye ute og reiser og ser en del baner. Vi mener at de fleste jeger- og fiskeforeninger har mye å lære av Brønnøy Jeger og fisk og bør ta turen innom her, sier daglig leder hos L. Johansen, Ivar Lund.

Fornøyde ledere

Også leder for Sømna Jeger- og fiskerforening, Bjørn Solli, hadde funnet veien opp til feltet.

- Dette er et meget flott og imponerende anlegg. Distriktet vårt fortjener virkelig et slikt anlegg og det er ikke minst viktig for den kommende generasjon. Vi i Sømna JFF gratulerer og håper på fortsatt godt samarbeid i årene fremover, sa Solli og overrakte blomster til lederne.

Leder for lerdueutvalget Kato Johansen og leder for Brønnøy JFF, Glenn-Robert Johnsen ser frem til et utvidet samarbeid med Sømna JFF.

- Vi har hatt besøk hele dagen og er godt fornøyd med det. Det har gått over all forventning. Når det gjelder Sømna JFF så har vi hatt et godt samarbeid i mange år og håper at dette samarbeidet forsetter i mange år fremover. Vi bor i et lite distrikt og da har man behov for et godt samarbeid for at alt skal fungere maksimalt. Det har det gjort frem til nå og vi satser på at det fortsetter slik i mange år fremover, sier Johansen og Jørgensen.