Brønnøy kommune er i gang med rullering av arealplanen og utarbeidelse av strategisk næringsplan. Driftsstyre 2 leder arbeidet med næringsplanen. Politikerne har plukket ut tre satsingsområder de mener har størst potensiale for vekst; bergverk, akvakultur og oppdrett og reiseliv.

Ses i sammenheng med flyplassutvidelse

Torsdag inviterte driftsstyre 2 til det første av tre åpne arbeidsmøter. Der kom det et bokstavelig talt luftig forslag om en gondolbane opp til Mofjellet fra Kjell Inge Johnsen.

- Et slikt prosjekt alene vil ikke skape en reiselivsnæring på Sør-Helgeland som står på egen bein økonomisk, men den vil være et viktig bidrag sammen med andre. Som dere vet mener jeg at oppgradering av flyplassen må være sentral og dette nå må få prioritet. Men et prosjekt som dette til Mofjellet vil fortelle at vi mener alvor med reiselivssatsingen. Og jeg er sikker på at det er økonomisk grunnlag for det, skriver Johnsen i en mail med vedlagte skisser til Brønnøy kommune dagen etter møtet.

Kjell Inge Johnsen deltok på møte med driftsstyre 2 torsdag. Her fra et tidligere møte på rådhuset. Foto: Bård Pedersen

Han ser for seg en pendelbane med en kapasitet på 200-250 passasjerer i timen, framgår det i mailen.

- Løsning, kapasitet og plassering må selvfølgelig utredes nærmere av faglig kyndige, skriver Johnsen.

Tursti og restaurant

Oppe på toppen er det en fantastisk utsikt. Der mener han det ligger til rette for en restaurant til glede både for lokalbefolkning og turister.

- Mofjellet er kanskje det fjellet på Sør-Helgeland som har den fineste utsikten, og det ligger nært til kommunesentret, flyplass og havn for hurtigruten og cruiceskip. Et slikt prosjekt vil gi de 99 % av lokalbefolkningen og turistene som ikke kommer til å ta seg opp dit for egen maskin, mulighet for å nyte denne utsikten. Og kombinert med restaurant etc. oppe på fjellet, er dette et prosjekt som vil kunne stå på egne bein økonomisk. Så kan man legge til rette for en flott turløype opp til fjellet for de som ønsker å gå opp – uten fare for å skade seg.Johnsens forslag er også et innspill til rulleringen av Brønnøy kommunes arealplan.- Mitt ønske er at kommunen bidrar til at nødvendige områder til et slikt prosjekt tas inn arealplanen, skriver Kjell Inge Johnsen.

Positiv til engasjement

Utsikt fra Mofjellet

Leder i driftsstyre 2 Kristian Warholm sier denne delen av prosessen handler om å få innspill.

- Jeg var opptatt på annet hold og deltok derfor ikke på torsdagens møte, men har fått forslaget referert. Det er kjempebra at folk tar initiativ og kommer med innspill. Vi er nå inne i den delen av prosessen der vi nettopp ønsker å identifisere aktørene som ønsker å bidra og strømningene som rører seg, sier han.

Bergerk og industri er tema for det andre arbeidsmøtet i forbindelse med næringsplanen. Det arrangeres på rådhuset tirsdag 13. februar.

Utsikt fra Mofjellet.