Trælvik har nå signert sin nye, endrede arbeidsavtale, som ble vedtatt i formannskapet 24. juni. Han har ikke krevd lønnsøkning og fortsetter med årslønn på 1.050.000 kroner. Til gjengjeld videreføres punktet som sier at kommunen dekker Trælviks flyutgifter til hjemreise i henhold til gjeldende praksis.

Kan fortsatt pendle

Punktet om bosted er endret fra tidligere avtale, hvor det stod følgende: "Rådmannens bosted skal være Brønnøy kommune.", og at kommunen aksepterer at flytting skjer senere, når Trælviks barn er blitt eldre. Dette punktet har fått et tillegg om at det skal jamføres formannskapets vedtak, hvor det heter: "Kommunen aksepterer at bosted fortsatt ikke er Brønnøy."

Ordfører Johnny Hanssen bekrefter overfor BAnett at kravet om flytting til Brønnøy nå er borte.

- Vi har godtatt det. Samtidig har vi jo signalisert et ønske, men i den situasjonen vi er i nå, så ønsker vi ikke å lage noe støy om dette. Ingen i kommunestyret ønsker noe bytte av rådmann. Det har fungert bra, selv om det optimale hadde vært å hatt rådmann til stede i Brønnøy hele tiden.

Bor i Oslo

Pål Trælvik bekrefter overfor BAnett at han nå har signert den nye arbeidsavtalen.

- Jeg har avstått fra lønnsregulering for både 2014 og 2015, som du ser er min lønn den samme som da jeg ble ansatt. Formannskapet har  godkjent 24.6.2015 (sak 47/15) at bosted fortsatt ikke er Brønnøy, skriver han til avisen.

Dermed fortsetter Brønnøy-rådmannen med ukependling mellom Oslo og Brønnøysund.

- Jeg trives godt i Brønnøy. Flott sted og herlige mennesker og ikke minst gode kolleger. Min kone arbeider i Oslo og jeg pendler til Oslo og har fast bosted i Oslo. Det ser ut til å fortsette slik, fastslår han.