Elgjakten begynte i morges, og mange jaktlag er nå på vei ut for å jakte på skogens konge. Både ferske og erfarne jegere søker nå sitt første elgfall.

Nye jegere

I år har det vært masse nye fjes på skytebanen på Sømna, og mange har fullført jegerprøven.

– Jeg regner med det er mange av dem som skal være med på elgjakt, sier leder på Sømna skytebane Steinar Fagernes. Selv er han med i jaktlaget «Bom Bom»– Vi lever ikke helt opp til navnet, vi treffer mye. Sånn sett gjør vi litt skam på navnet, sier han og ler. Jaktlaget har med seg en del mindreårige på tur, og mener det er massevis av arvtagere.– De fleste har ennå ikke lov til å håndtere våpen, men det er flinke til å gjøre seg kjent i terrenget. De får også oppdrag og får være med gjennom sambandet og walkie taklie, sier han.

Selv har han tatt seg fri et par uker for å jakte.

Spent på sesongen

Skogbrukssjef i Brønnøy Steinar Pedersen er spent før jaktsesongen.

– Det er alltid spennende å starte ny jaktsesong. Selv om kommunen ikke fikk oppfylt ønsket om å få utvidet jaktsesong, blir det fortsatt utrygt å være elg i tiden fremover.

– Grunneierne i de forskjellige valdene har gått sammen for å samarbeide, slik at ingen motarbeider hverandre.  Men heller diskuterer tiltak, og har felles målsetning, sier han.

Har ditt jaktlag felt en elg, eller har du en god jakthistorie eller -bilde? Send inn til desk@banett.no, eller MMS til 416 89 000!

Skytebane-leder Steinar Fagernes melder om mange nye jegere i Sømna.