Brønnøysundregistrene er nå inne i første fase av anbudskonkurransen og gjør en prekvalifisering av tilbyderne. Brønnøysundregistrene har sendt ut et kvalifikasjonsgrunnlag for leiekontrakt på kontorlokaler på Doffin. I dag leier registrene bygg i Havnegata og på Salhus, men ønsker å samlokaliseres i ett bygg. Lokalene skal ligge sentralt i Brønnøysund og Brønnøysundregistrene har nå definert hva de legger i dette. I en kartskisse viser Brønnøysundregistrene at de ønsker at bygget skal være i området mellom Blomstervika i nord, Brønnøy kirke og Lenninga.

Verdi: 900 millioner til 1,8 milliarder

Denne prekvalifiseringen som nå ligger ute på Doffin vil pågå frem til juni. Deretter vil de av tilbyderne som ansees som kvalifisert gå med videre inn i del to av anbudsprosessen som er å svare ut selve konkurransegrunnlaget. Denne prosessen skal starte 1. juni og gå frem til 13. juli. Den 15. august skal tilbyder være valgt.

Kontrakten har en anslått verdi på 900 millioner til 1,8 milliarder kroner. Dette er basert på en estimert husleie på 30-60 millioner kroner per år i 30 år.

I kvalifikasjonsgrunnlaget kreves det at bygget skal være ferdig til innflytting seinest 1. oktober 2020. Leiekontrakten vil ha en antatt varighet på 20 år med et ønske om opsjon på forlengelse av leiekontrakten på fem pluss fem år. Brønnøysundregistrene sier også at de vurderer å ta inn en opsjon på å kjøpe lokalene etter endt leieperiode på 20 år. Om dette er ønskelig vil dette beskrives i del to av konkurransegrunnlaget.

Lokalene skal ha plass til 630 ansatte. Det skal være aktivitetsbaserte arbeidsplasser i kombinasjon med cellekontorer. Det legges også vekt på klima, lavt energiforbruk og rasjonelle driftsrutiner som ikke belaster miljøet. Bygget må også tilfredsstille krav til universell utforming.

Høyere score for sentrumstomt

Leverandøren må sammen med søknaden om prekvalifisering legge ved en redegjørelse for lokalenes beliggenhet i Brønnøysund. Leverandører som ikke har rettslig råderett over tomten ved innsending av søknad om prekvalifisering, må samtidig gjøre nærmere rede for hvordan leverandøren har tenkt å skaffe seg råderett over den aktuelle tomten eller eiendommen. Leverandøren må seinest samtidig med inngåelse av leiekontrakt dokumentere full rettslig råderett over tomten der lokalene er etablert eller tenkt etablert. Brønnøysundregistrene forbeholder seg retten til å stille krav om dette allerede i forhandlingene dersom dette anses som hensiktsmessig.

Brønnøysundregistrene gjør også oppmerksom på at lokalisering kan bli benyttet som et tildelingskriterium i konkurransen og at det i tilfelle vil bli gitt høyeste karakter til leverandører som kan tilby lokaler eller tomt nærmest det røde krysset på kartskissen, altså nært Schrøders plass. De øvrige leverandørene vil få karakterer som tilsvarer den relative forskjellen i forhold til beste leverandør.

Millionkontrakt

Brønnøysundregistrene vektlegger også at de skal opprettholde full drift med samme høye sikkerhetsnivå som i dag gjennom anleggs-, bygge og flytteperioden.

Leiekontrakten har en estimert verdi på mellom 30 og 60 millioner kroner per år. Til gjengjeld krever Brønnøysundregistrene at leverandøren må ha økonomisk og finansiell kapasitet. De stiller to kvalifikasjonskrav til leverandøren. Det ene er at leverandøren skal ha tilfredsstillende økonomisk gjennomføringsevne, det andre er at leverandørens økonomi sett opp mot anskaffelsens totale verdi og varighet vil være sentral i vurderingen. Leverandøren må også ha god erfaring med utleie av kontorlokaler fra tidligere.

Ifølge Brønnøysundregistrenes stramme fremdriftsplan skal forhandlinger med aktuelle leverandører starte 27. juli og vare frem til 10. august. Nærings- og fiskeridepartementet skal godkjenne Brønnøysundregistrenes innstilling til valg av leverandør og inngåelse av husleiekontrakt skal etter planen inngås 28. august i år.