Tirsdag ble en kjempefin sensommerdag egnet for både grilling og daffing ute. Onsdag har ikke vært like flott, med en del regn.

– I går var det først en front med fint vær, og så kom det opp en regnfront fra sør, men den har nesten passert dere nå. Det henger nok igjen noen skyer, men det skal gi seg i løpet av natt til torsdag, sier vakthavende meteorolog Ine-Therese Pedersen til BAnett.

Så kommer sola

Nå får vi en ny periode med finvær før helga.

– Det blir egentlig bare bedre og bedre utover dagen på torsdag. Det kan komme noen høye skyer, men folk vil nok oppfatte det som ganske pent selv om det ikke er helt knallblå himmel. Mye sol innimellom og lite vind, egentlig en fin dag. Det blir sørøstlig og fralandsvind, og det liker vi jo, sier hun.

Opp mot 20 grader

Varmere blir det også.

– Temperaturen vil også bli bedre, fort 15-20 grader. Det er ikke sikkert at dere når 20 grader, men opp mot det.

– Fredag, da?

– Både torsdag og fredag ser bra ut, det er mye det samme på fredag som torsdag, men med litt skyer og litt mer vind i sørvestlig retning. Stort sett oppholdsvær.

Regnet kommer tilbake

Men det varer ikke lenger enn det.

– Det er litt vekslende med annen hver dag fint vær og annen hver dag dårlig vær. Til helga ser det ut til at det kommer en ny runde regn.

Og det blir ikke lite.

En ny omgang med en del regn kommer på lørdag. Første del av lørdag blir fin, men deretter er det regn kontinuerlig helt til mandag. Det dreier sørvestlig på søndag, da blir det veldig vått. Det kommer et lavtrykk rett over Nordland, sier meteorologen.

Mandag blir bedre

Men, gode nyheter igjen:

– Utover mandag blir det litt bedre og mer byger, som ikke er så sammenhengende. Kvelden og ettermiddagen mandag blir det opphold. Da kommer imidlertid nordavinden, og da blir temperaturene lavere, mener Pedersen.