Stig Nygård (61) fra Årsandøy i Bindal er kajakkentusiast. I løpet av de siste ti år har han bygd seks kajakker. Allerede i 2006 da han hadde bygd sin første kajakk, begynte han å trene på grønlandsrulle. Den gang het øvelsen eskimorulle.

Forrige helg deltok han på Qajaq-treff 2016 på Stokkøya i Sør-Trøndelag. Der ble det også gjennomført et uoffisielt NM i grønlandsrulle. Dette ga bindalingen såpass mange poeng at han kom på andreplass i herreklassen. Dermed ble han nestbest av 17 deltaker.

Flere utfordringer

- Jeg har deltatt på dette i fire år, og i fjor fikk jeg min dårligste plassering, det ble en fjerdeplass. Øvelsen består av flere utfordringer.

- Den enkleste er å rulle rundt i sjøen ved hjelp av en åre, man kan også bruke et kastetre som hjelp, eller bruke bare hendene. Den største utfordringa er å komme rundt mens man holder en åtte-kilos stein. Men man kan også gjennomføre øvelsen på andre måter, forteller Nygård.

Han brukte alle disse fire hjelpemidlene, og sanket poeng nok til en andreplass. Stig Nygård konkurrenter er mye yngre. Førsteplassen gikk til en mann som er midt i tredveårene.

Yoga og styrketrening

Nygård trener hele året for å holde kroppen i form, det hjelper på når han skal konkurrere.

- Jeg trener yoga noen ganger i uken for å holde smidigheten ved lag, samt at jeg gjennomfører styrketrening. Ellers er vi fire personer i lokalmiljøet som trener på grønlandsrulle i bassenget på vinteren, forteller Nygård som har planer om å delta i NM neste år også.