Snåsamannen Stig Nordgård er en av de faste deltakerne andre helgen i juli hvert år. Med fødselsdag 9. juli er han vant til på feire den i Brønnøysund, sammen med kona Brit-Irene og MC-venner fra inn- og utland.

Spontankor oppsto

I ettermiddag ble bursdagsbarnet hedret av et spontanstiftet Torghattreff-kor. Det oppsto på bussturen fra byen i ettermiddag da jentene i de fremste setene hyllet Harald Bråthen med "En bussjåfør, en bussjåfør".

Vel framme på Kjerringholmen beordret jentene felles samling og helhjertet avsynging av bursdagssang. (Se videoer)

- Jeg vet ikke hva jeg skal si, kommenterte en tydelig rørt jubilant. Hva fukten i øyekroken egentlig skyldtes skal imidlertid være usagt.

- Er det ditt påfunn dette også, spurte han teltnabo Veronica Iversen fra Hattfjelldal MC-klubb.

- Nei, dette var ikke mitt påfunn. Men Elias-båten på prøve-50-årsdagen i fjor var det jeg som ordnet, innrømmet hun, med en god latter.

Tidligere på dagen gjorde deltakerne byen.

- MC-folk skaper liv og god stemning i sentrum over alt de er på treff. I dag var det blant annet to stykker som badet ved Kongebrygga, forteller Cato Jensen fra Bodø MC-klubb.

Kjørte fra Sveits

Tyske Peter Kirschberg er vanligvis den som kjører lengst for å komme til Torghatt-treffet.

- Dette er mitt 19. treff, forteller stuttgartværingen, som liker seg så godt i Brønnøysund og Norge at han har lært seg norsk.

- Da må dere arrangere neste år også, slik at Peter får sitt 20. treff, sier Jensen til Stig Valla & Co.

Han får støtte fra sin klubbleder Cathrin Rendal, som slo Kirschberg i år.

- Vi er to som har kjørt fra Sveits, og tar Torghatt-treffet på vei hjem. Korteste vei hit er 2800 km, forteller hun.

- Det er veldig synd at de legger ned, for dette er et av de triveligste treffene i hele landet, mener lederen i Bodø MC-klubb.

Brønnøy MC-klubb ble stiftet i 1980 og har rundt 40 medlemmer. Stig Valla, som er medlem nummer 1, forklarer beslutningen slik:

- MC-folket har blitt eldre og slike treff som baserer seg på camping er i ferd med å dø ut. Det selges vel knapt telt lenger, for man vil heller bo på hotell. En annen faktor er at det tidligere var billig å kjøre sykkel. Nå har det blitt mye dyrere å forsikre sykkelen spesielt for ungdommer, så de kjøper deg heller bil, sier Valla.

De 42 tilreisende mener siste ord ikke er sagt i saken.

- Vi har hele kvelden - og natten - på å overtale Brønnøy MC-klubb på, fastslår Cato Jensen.