En dokumentar med arbeidstittelen "Torghatten" har fått tildelt 530.000 kroner i støtte fra Nordnorsk filmsenter, skriver Avisa Nordland på nett.

Det var 6. mai 1988 at alle de 36 om ombord mistet livet da et Dash-7-fly fra Widerøe styrtet i Torghatten under innflyving til Brønnøysund lufthavn.

Autentiske klipp

Filmen er basert på opplevelsene til nære pårørende og andre som var nært ulykken. I tildelingen fra filmsenteret heter det at man gjennom autentiske klipp, dramatisering av hendelsene, intervjuer med pårørende og øyenvitneskildringer, vil gjenskape en av norgeshistoriens største flyulykker.

– Vi er i dialog med NRK, og målet er å vise filmen på NRK på 30-årsdagen i mai neste år, sier regissør Gunnar Sohlberg Hagen.

Det skal gjøres opptak i filmen i august og september, og det ligger også i planene å vise filmen på filmfestivalen i Tromsø (TIFF) i januar neste år.

– Hoveddelen av arbeidet blir gjort i Bodø, sier regissøren til an.no.

Hagen regisserer filmen gjennom sitt selskap iHagen Siesta. Med på laget er også Bodø-baserte Kevin Benum Kjeldsrud fra Deadline Media på foto og som klipper.

Kjente flere av de omkomne

Regissøren hadde selv idéen til prosjektet, som han omtaler som et hjertebarn.

–  Ulykken satt veldig sterkt i meg. Jeg jobbet i Nordlandsposten da og kom tett på hendelsen. Seks fra Bodø omkom og jeg kjente til et par av dem, sier han til peopleread.no.

Publikum kan forvente et sterkt tilbakeblikk til maikvelden i 1988.

– Det vil bli sterke historier som ikke er fortalt før. Vi har et manus som veksler mellom personer som er berørt langs hele flyruten. Vi vil også forsøke å dramatisere ulykkesforløpet, forteller han.

Flyhavarikommisjonen avdekket i sin rapport at innflygingen ble påbegynt for tidlig.

I 2013 regisserte Hagen "Vassdalen – den siste marsjen" i samarbeid med News on Request, som i 2016 fikk en oppdatert versjon laget i direkte samarbeid med NRK. Han har også medvirket til TV2-dokumentaren "Tilbake til Utøya".