Vevelstadordfører Kari Anne Bøkestad Andreassen sendte tidlig i november brev til Statens vegvesen og etterspurte framdriften i prosjektet for gang- og sykkelveg ved Forvik ferjekai.

Seksjonsleder investering i Vegvesenet Christian Høydal Forsmo svarte samme måned. Han skriver at anbudsdokumentene for gang- og sykkelvei ved Forvik ferjekai er ferdigstilt, og at de etter påkrevde sidekontroller lyses ut i løpet av uke 48/49.

"Det legges opp til tilbudsåpning i jaunuar, og ferdigstillelse av prosjektet i august 2018. Da det de siste par årene har vært stor byggeaktivitet på en rekke fergekaier i fylket, har prosjektet ved flere anledninger beklageligvis blitt utsatt av kapasitetsmessige årsaker.", skriver Forsmo.

6. desember ble anbudet lyst ut på Database for offentlige innkjøp (Doffin), med følgende beskrivelse:

"Det skal bygges en gang- og sykkelveg (g/s-veg) mellom ferjekai og parkeringsplass ved den gamle ferjekaien i Forvik. Lengden er ca. 150 meter. Formålet er at g/s-veg skal gi gående og syklende bedre fremkommelighet mellom hurtigbåtkaien og ferjekaien.G/s-veg skal bygges langs strandsonen."

Ordfører Kari Anne Bøkestad Andreassen får til svar at ferdigstillelse kan ventes i august. Foto: Jøran Horn