Bindal lensmannskontor avvikles. Fra 1. april skal det ikke lenger være personell der. Det framgår av brevet som politimester i Trøndelag Nils Kristian Moe har sendt til ordførerne i distriktet.

Mister kontoret

"I denne prosessen vil enkelte kommuner oppleve at de mister lensmannskontoret, men ingen skal miste politiet sitt. De kommunene hvor kontor avvikles er fortsatt del av et lensmannsdistrikt eller politistasjonsdistrikt og publikum skal ivaretas på lik linje med de som bor i de kommunene hvor kontoret er plassert.", skriver Moe.

Brevet legges fram som referatsak for Bindal formannskap i møtet 1. februar. Ordfører Britt Helstad sier til BAnett at budskapet fra politiet var ventet.

- Det har vært en lang prosess, vi visste jo at det ville komme. I dag har vi én merkantilt ansatt ved lensmannskontoret og politifolk til stede to dager i uken. Så du kan si kontoret går fra det til ingenting. Det blir jo merkbart for folk. Jeg er spent på framtida.

- Fjernpolitiet

Helstad har fortsatt flere spørsmål om hvordan politiet skal dekke Bindal. Hun håper å få mer avklart i møtet som politirådet for Bindal skal ha i mars. Nærmeste lensmannskontor er i Nærøy, 57 kilometer fra Terråk.

- Bindalingene får i snitt seks mil til lensmannskontoret. Og så spørs det hva slags oppgaver vi får utført der. I dag må vi til Kolvereid for å få pass, det blir nok Namsos etter hvert.

- Hva synes du om nærpolitireformen?

- Jeg vil nesten kalle det fjernpolitireformen. De sier de skal være mer på veien, men det er noe med kontakten med lokalsamfunnet og den tryggheten og tilliten den gir. Det blir spennende. Politiet sier de skal fylle alle oppgaver, men vi er vant til å ha en lensmann her, sier Britt Helstad.

Konsulent og namsfullmektig Ruth Skjelsvik ved Bindal lensmannskontor sier det er en usikker tid for de ansatte.

- 1. april er det slutt for kontoret i Bindal. Jeg skal visst få et tilbud om jobb et annet sted, de har sagt at ingen sies opp. Som namsfullmektig har jeg dekket både i Bindal, Nærøy og Vikna, forteller hun.

- Vi må omstille oss. Det blir uvant, sier Britt Helstad, ordfører i Bindal. Foto: Simon Aldra