Klokken 21.32 var stemmene i Bindal telt opp. Det viser at de rødgrønne partiene endte på 72,6 prosent mot 24,3 prosent til de blåblå. Senterpartiet gjør et kjempebyks på over 20 prosent i Sør-Helgelands sørligste kommune.

Helstad: - Klart signal mot sammenslåing

Ordfører Britt Helstad mener resultatet er et tydelig signal fra befolkningen.

- Jeg mener dette er et klart signal på at folk ikke ønsker sammenslåing, sier Helstad.

- Senterpartiet har vært meget tydelige på at de ikke ønsker sammenslåing, og det tror jeg de har vunnet på, mener hun.

Hun tror også at en folkeavstemning i Bindal om sammenslåing ville sett omtrent likt ut, tre fjerdedeler imot. Hun konstaterer imidlertid at det går mot en blåblå-regjering i fire nye år, og at en eventuell reversering av stortingsvedtaket om sammenslåing antakelig er lite sannsynlig.

- Det ser ikke bra ut nå, det går mot blå regjering. Da er det ingen vei tilbake, da må vi bare gjøre det beste ut av situasjonen.

Men hvis ting skulle snu i natt, og reversering blir aktuelt er Helstad like tydelig på at det må en folkeavstemning til.

- Personlig mener jeg det. En reversering må det stemmes over, sier hun.

Hun er spent på fortsettelsen hvis det blir fire nye år med Erna.

- Regjeringspartiene har tonet flagg på hva de kommer til å gjøre. Vi blir nok ikke alene om å bli tvunget inn i sammenslåinger. Høyre har antydet 100 kommuner, Frp 160. Det er klart at ting vil skje. Men samtidig, hvis folk stemmer dem videre, så er det aksept for framgangsmåten deres, sier Helstad.

Bøkestad: - Ikke et tegn imot sammenslåing

Bindal Venstres leder Magnar Bøkestad har vært like tydelig før valgkampen på at han mener Bindal trenger en sammenslåing og har avvist Helstads argumenter om at bindalingene ikke ønsker sammenslåing. Han avviser også at valgresultatet sier noe om sammenslåing.

- Dette her er et stortingsvalg. Jeg regner med at folk har større vyer enn akkurat Bindal. Jeg tror folk ser på nasjonen under et stortingsvalg. Dette tror jeg vi skal la ligge, selv om det har vært framme i debatten i forkant. Jeg tar ikke dette som et tegn imot sammenslåing, sier Bøkestad.

Han vil også ha en folkeavstemning om sammenslåing hvis de rødgrønne skulle vinne valget.

- Men den må gjøres regionvis. Hvis vedtaket skal reverseres så må det være etter folkeviljen, og den tror jeg er forskjellig i Bindal del for del. Austra er klar for å gå sørover, og hvis indre Bindal fortsatt vil være egen kommune i Nordland, så får de være det. Det vil være en splittelse som er særdeles uheldig. Jeg begriper ikke hvordan Bindal skal klare seg alene. Ap og Sp er fornøyd så lenge det er varme i ovnen nå. Alle prognoser og rapporten fra Telemarksforskning er entydige, men vi liker ikke konklusjonene og sier vi har det bra. Vi har gode tjenester, men i framtiden vil vi sannsynligvis ikke få det. Vi vil få store utgifter i framtiden, vi blir et gjeldsoffer. Vi vil havne på landstoppen i lånegjeld per innbygger. Skrekk og gru sier jeg, hvis vi skal være alene, sier Bøkestad.