Årets åpning av Hildurs Urterariums sommerkafé ble markert til gagns av "Kom og dans"-gruppen, som kunne bevege seg i takt til en vegg fylt opp av lokalt kunstverk.

Tilbud til alle

— Vi åpner hvert år den 20. juni og holder på til 15. august. Vi har en litt "slow-start", så det passet bra at vi kunne åpne urtepizza-sesongen med dansegruppen, når de ønsket å ha sin sommeravslutning her, forteller Aina Solbakken ved Hildurs Urterarium.

Hun er fornøyd med årets konsept for spisestedet.

— Vi bruker hvert år å ha en sommerkafé i hagen. Tilbudet er til forbipasserende, turister og lokalbefolkning. Det som er spesielt for årets kafé, er at vi satser kun på lokale kunstnere, forteller hun, og henviser til utstillingen som henger på veggen.

Aina Solbakken gleder seg over å kunne åpne Hildurs sommerkafé for sommeren. Foto: Einar Lohne Bjøru

Det er Barbro Fagerland og Camilla Orvik som har bidratt med sine kunstverk, samt keramikk av Marit Johnsen.

— Tidligere år har vi hatt litt forskjellig, men vi har aldri hatt så stor satsing på lokale kunstnere som i år. Det er jo en fantastisk mulighet til å vise mangfoldet, sier hun, og synes anlegget deres er godt tilpasset for å være et utstillingsvindu.

— Fargene og alt passer med huset, gjestene og hagen, forteller hun.

Glade farger

For det er fargespillet hos kunstnerne hun virkelig har fått øynene opp for.

— Jeg er glad i farger selv, og når det er sommer og sol er det godt med farger. Kunstnerne har også forskjellig uttrykk. Camilla bruker mer store, runde og myke overganger. Barbro har litt mer tynnere strek, og detaljtegninger. Selv om de er forskjellige, fungerer de godt sammen. Det ble bedre enn det jeg så for meg, forteller hun, men legger til at kunst er noe enhver må gjøre seg sin mening om.

— Selv om noen av disse bildene kan ha en alvor i dem, er det likevel positive farger der. Man ser optimismen selv om tanken bak kanskje er trist. Det gjør i hvert fall jeg, men kunst er forskjellig og noen andre kan se noe annet. Jeg håper folk vil komme og se, forteller hun, og påpeker at alle verk er for salg.

Keramikkens kunst

Marit Johnsen bidrar med keramiske pyntegjenstander, og var tilstede på fredag.

Marit Johnsen stiller ut keramikk for salg på Tilrem, i år som i fjor. Foto: Einar Lohne Bjøru

Keramikeren lærte seg håndverket på husflidsskolen som ung, men fikk ikke mulighet til å drive med det som voksen før i 2007.

Hun stilte også ut sist sommer.

— Det er kjempekoselig å bli spurt. Det ble solgt ganske mye i fjor, og jeg tror folk synes det er fint å ha noe å se på når de er her, forteller hun.