– Det har vært en lang ferd mot dette vedtaket, det ble fattet for 45 minutter siden, sa Trælvik, til jubel og klapping fra kommunestyret.

Vedtaket lyder:

  • Helgelandssykehuset inngår leiekontrakt med Brønnøy kommune for leie av areal knyttet til den planlagte aktiviteten i Brønnøysund.

  • Administrerende direktør starter prosessen med å rekruttere personell til den polikliniske virksomheten i distriktsmedisinsk senter i Brønnøysund (DMS).

BAnett erfarer at byggestart er forventet sommer 2019 og innflytting i 2020, og at det kom to tilleggspunkt til innstillingen om videreføring av godt samarbeid med kommunen og oppdatering av økonomianalyser.

Kommunestyret vedtok også enstemmig innstillingen fra formannskapet som lyder sånn:

1. Forprosjektmateriale dat. 06.06.2018 godkjennes og legges til grunn for videre planlegging av et distriktsmedisinsk senter i Brønnøysund.

2. Brønnøy kommune er byggherre for prosjektet, og bygget vil i det vesentligste være utleid langsiktig til Helgelandssykehuset HF basert på kostnadsdekkene investerings og driftsutgifter.

3. Brønnøy kommunes andel av prosjektet (investering og drift) innarbeides ved kommende budsjett- og økonomibehandling.

4. Det legges fram sak opp prosjektoppstart når det foreligger vedtak fra Helgelandssykehuset HF om etablering av spesialisthelsetilbud i Brønnøysund og leie av lokaler i et kommunalt DMS-bygg. En omforent leieavtale må foreligge signert fra leietaker før detaljplanleggingen igangsettes.

Det betyr i praksis at kommunen har vedtatt å starte prosjektet så snart leieavtalen foreligger. Og siden Helgelandssykehuset har vedtatt å inngå leiekontrakt gjenstår det altså lite før man er i gang med prosjektet.