Planutvalget behandlet tirsdag en rammesøknad fra Torgarhaugen AS om gjenoppbygging av nytt bygg på eiendommen der feriesenteret ved Torghatten ble delvis rasert under stormen «Hilde» høsten 2013. I vår stilte samme utvalg en del betingelser til Torgarhaugen for ikke å legge ned forbud mot bygging.

Planene som er lagt fram tilfredsstilte imidlertid både administrasjon og planutvalg, og sistnevnte vedtok enstemmig å tilslutte seg byggeplanene som er lagt fram. Flere politikere uttrykte seg også positive til de nye skissene som var lagt fram av byggets utforming.

- Rent umiddelbart synes jeg dette ser litt spenstig ut. Det skal plasseres rett ved siden av det viktigste ikonet vi har i Brønnøy, kanskje i hele regionen. Sett i lys av det så er det bra at det ser ordentlig ut. Jeg har ingen betenkeligheter med å overlate dette til administrasjonen. Det er gjort et bra stykke arbeid her, mente varaordfører Torstein Moe (V).

Torgarhaugen planlegger et bed and breakfast-konsept med gjenbruk av gjenværende førsteetasje, et mindre tilbygg til denne etasjen og en ny andreetasje plassert delvis over og delvis utenfor tidligere bygningskropp.

Eksisterende førsteetasje med tilbygg skal inneholde 13 motellrom.

I rådmannens saksframlegg blir det trukket fram at formen på bygget følger landskapet.

- Med varierende saltaksformer faller dette fint inn i naturgitte omgivelser. Totalt sett et godt grep og en løsning som etter rådmannens vurdering tilfredsstiller de vilkår som var gitt i planutvalgets vedtak og rammer for dispensasjon, står det i saksframlegget.