Samme dag stengte også Trøndelag politidistrikt lensmannskontorene i Leka, Overhalla, Flatanger, Frosta, Inderøy, Leksvik, Bjørnør og Snåsa. Bindal er, tross fylkestilhørighet til Nordland, en del av Trøndelag politidistrikt, og var før det del av gamle Nord-Trøndelag politidistrikt.

Pakket ned

Lensmann Erik Stovner i Bindal har tirsdag vært på det nedlagte kontoret i Bindal, der han har hjulpet til med å pakke ned.

– Vi har vært på lensmannskontoret og pakket det ned, men de holder fortsatt på i noen dager, sier Stovner til BAnett på telefon i bilen tilbake til Nærøy.

Stovner er også lensmann i Nærøy.

Nærøy lensmannskontor

– Fra nå av må man henvende seg til nærmeste lensmannskontor, og for Bindals del er det Nærøy lensmannskontor i Kolvereid som blir nærmest, sier han.

Onsdag er det møte i politirådet i Bindal. Da skal Stovner møte, sammen med tidligere bindalslensmann Rune Arstein og lensmann Stein Erik Granli i Namsos og Fosnes.

Bindal blir fra nå av en del av Namdal politistasjonsdistrikt. Dette består av kommunene Bindal, Vikna, Nærøy, Leka, Høylandet, Grong, Namsskogan, Røyrvik, Lierne, Namsos, Overhalla, Fosnes, Namdalseid, Flatanger og Osen med tjenestestedene Namsos politistasjon, Nærøy lensmannskontor, Grong lensmannskontor og Lierne lensmannskontor.