Tirsdag meldes det om lange køer på Forvik, noe et bilde fra en leser illustrerer. Leseren melder om fortvilte reisende.

– Det er fortvilelse som er gått over til forbannelse. 30 personbiler og åtte store bobiler venter på neste fergen, heter det fra tipseren.

«Vågan» settes inn

– «Vågan» går en ekstra tur og er på vei til Forvik nå klokken 20.55, cirka 21.30 vil den gå retur fra Forvik. «Vågan» tar cirka 40 biler. Det avhenger litt av størrelsen på bilene. Bobiler gir for eksempel litt mindre plass, sier driftssjef Jarle Rodahl hos TTS til BAnett.

– Er det aktuelt å gå flere turer med de andre ferjene?

– Vi har ikke mulighet på grunn av hviletid for mannskapet. Rutene er basert på hviletid. De har fjorten timer de kan arbeide i løpet av en dag. Vi skulle gjerne satt inn ekstra fartøy men vi har ikke timer igjen i døgnet, sier Rodahl.

Fører statistikk

– Hvor mange blir stående igjen på de forskjellige sambandene?

– Det føres statistikk på gjenstående biler daglig. Det registreres. Den statistikken får vi ikke tilgang til før starten på ny måned. Vi merker at sommertrafikken er stor, men gjenstående må man nesten forvente uansett sambandet. Øker vi kapasiteten øker vi også trafikken, og dermed køene, sier han.

«Hornstind»?

– Lengter dere til «Hornstind» er i trafikk?

– Vi ønsker ikke å sette en eksakt dato, men vi nærmer oss at vi setter «Hornstind» i drift. Vi har avklart de siste delene av det tekniske. I dag har de tatt flere av utsjekkene på ferjekaiene på sambandet. Vi fortsetter i morgen med en del utsjekk, i slutten av uka ser vi konturene av ett eller annet, sier Rodahl tirsdag kveld.

Rederiet melder også at det settes opp en ekstra avgang på sambandet Igerøy-Tjøtta.

Denne hadde avgang fra Igerøy cirka klokken 20.55, og fra Tjøtta cirka 22.10.