Torsdag var det nyåpning av Eurospar Brønnøysund, som framstår i ny drakt, med Eurospar-kjedens nye profil. Daglig leder Alf Johan Breivik roser alle som har vært travle de tre dagene butikken har vært stengt. Selv har han jobbet lange dager og hele natt til onsdag.

Snuoperasjon

– Alle her har stått på, sier han, med tanke på sine 14 ansatte og håndverkerne som har jobbet intenst etter at de keramiske veggflisene til ferskvaredisk-området ankom tirsdag formiddag.

Det er snaut et år siden Spar Vega-driver Breivik overtok som sjef også på Salhus. Butikkens tidligere driftsselskap Salhus dagligvare AS hadde negativt driftsresultat i 2011, 2012 og 2013 før det ble fusjonert inn i Norgesgruppen Spar Midt-Norge AS januar 2014. Breivik har troen på bedre tider.

– Vi har begynt å snu det, vi har hatt måneder med pluss, så jeg er spent på årsresultatet. Det gjelder å ha fokus på drift og utgifter, det er små justeringer som skal til når det gjelder varebestilling, lønn og svinn. Jeg håper på pluss. Tallene har vært stygge, men de er historie. Vi er stolte over arbeidsplassen vår i dag.

Pendler fra Vega

– Det koster å drive ferskvaredisk?

– Ja, men vi må skille oss ut fra markedet ellers.  Vi har 6.500 varer. Her finner du det du ikke finner andre plasser. Brønnøysund trenger en butikk som dette, mener vegværingen som leder to dagligvarebutikker.

– Det er her på Salhus jeg jobber til daglig. Jeg pendler med ferja til Brønnøysund på Vega har jeg en nestkommanderende i butikken.