Mandag er det skolestart for Vega-elevene, og i år blir det nye fjes å forholde seg til. Anita Trøite fra Sandnesjøen er tilsatt i stilling som inspektør ved skolen. Tidligere inspektør Kai A. Mortensen er tilsatt i rektorstillingen, men er samtidig gått ut i ett års permisjon for å jobbe som rådgiver ved Bekkevoll ungdomsskole i Molde. Dermed går Trøite inn som rektor i denne perioden.

- Jeg er veldig, veldig glad for å få komme til Vega. Dette er en fantastisk vakker øy, og jeg har allerede falt pladask for naturen her, sier Trøite til BAnett.

- Det er selvfølgelig en utfordring å ta over en rektorstilling når jeg i utgangspunktet skulle være inspektør, men nå har jeg møtt personalet. Det er en flott, motivert gjeng av flinke folk, og jeg har blitt tatt veldig godt imot. Samtidig håper jeg jo at vi skal bli flere i administrasjonen, det er mye å gjøre, sier Trøite.

- Hva fikk deg til å søke deg til Vega?

- Jeg har over 30 års erfaring som lærer og har vært hovedtillitsvalgt i flere år. Som tillitsvalgt har man ikke kunnet gjøre så veldig mye mer enn å peke på problemstillinger. Nå har jeg tatt lederutdanning, og ønsker å bruke hele min kompetanse, sier Trøite.

I dag er Trøite ukependler mellom Vega og Sandnessjøen, men målet er å gjøre vegværing av seg.

- Jeg skal flytte til Vega når jeg finner et hus som jeg har lyst til å bo i. Foreløpig drar jeg rundt og ser meg omkring, det er mange fine plasser her, sier den nye skolelederen.

Tidligere inspektør Kai A. Mortensen ble tilsatt som rektor men har fått innvilget ett års permisjon. Foto: Lillemor Hestvik