- Vi oppfordrer våre velgere til å stemme Senterpartiet for å jevne ut fordelingen i kommunestyret, sier Karlsen.

Han har selv representert Frp i kommunestyret i Vega de siste åtte årene, og har de siste årene vært en del av en opposisjon bestående av Frp (1), H (1), Kystpartiet (1) og Sp (3), mens Arbeiderpartiet har hatt flertall (7) og samtidig støtte fra SV (1).

- Senterpartiet er det partiet som har størst mulighet til å få flertall. Når vi velger å oppfordre til å stemme Sp er det for å få en jevnere fordeling, sier Karlsen som ikke ønsker å kommentere hvorfor partiet ikke istedet har valgt å samarbeide med Høyre eller Kystpartiet. I likhet med Frp stiller ikke Høyre med liste til årets valg.

Senterpartiets ordførerkandidat Ann-Hege Lervåg setter pris på oppfordringen fra Walter Karlsen.

- Det er jo veldig bra, og vi setter pris på det. Den politiske situasjonen her på Vega er litt spesiell. Hverken Frp eller Høyre stiller liste, og Arbeiderpartiet har hatt rent flertall i åtte år. Jeg tror ikke det er sunt - uansett hvilket parti som har rent flertall - for før eller siden forsvinner den gode politiske debatten. Vi trenger å få mer variasjon, sier Lervåg.

- Sp og Frp står langt fra hverandre politisk. Er det riktig å ble Frp-tilhengere stemme Sp?

- Vi går til valg på vår egen politikk. Og så er dette et lokalvalg, de store skillelinjene ser vi ikke lokalt, sier Lervåg.

- Men Frp stemte mot å ta i mot flyktninger, dere stemte for?

- Ja, men vi ønsket å bruke mer tid. Vi er veldig spente på hvordan den prosessen skal gå. Vi skal ta i mot flyktninger allerede i år, men vi er jo ikke forberedt på det. Der har vi en stor jobb å gjøre.