- Dette er en fantastisk mulighet for meg. Ferjen har mange passasjerer og vil bli et svært godt utstillingsmonter for mine arbeider, sier brønnøykunstner Camilla Orvik (45).

Får flere oppdrag

På bestilling av konsernsjef Brynjar Forberskog i Torghatten ASA har hun nå levert et maleri i tre deler som skal utsmykke «Bastø VI». Ferja trafikkerer Moss-Horten, Norges største ferjesamband, og kalles «superferja» og «luksusyacht» i media. Før dette fikk hun i oppdrag av samme konsern å utsmykke nyferja «Hornstind», som trafikkerer lokalt.

- Jeg ble oppringt av Brynjar Forbergskog etter en utstilling; han hadde lagt merke til arbeidene mine gjennom media og sa at TTS ønsker å løfte lokale kunstnere der det går an i deres konsern. Han plukket ut et bilde til «Hornstind» og ville at jeg skulle male to til. Disse er levert og utsmykker nå ferja. Deretter fikk jeg denne bestillingen til Bastø-ferja. Denne leverer jeg nå samtidig som jeg har fått bekreftelse på at det vil bli flere utsmykkingsoppdrag for ferjer i konsernet, sier Orvik. Hun ønsker ikke å tallfeste oppdragets størrelse, men sier at det vil gi henne større muligheter til å virke som kunstner.

Lokal kunst

Til daglig arbeider Orvik som kunstlærer for kulturskolen i Brønnøy.

- Jeg synes det er en veldig ære å få utsmykkingsoppdrag av Torghatten-konsernet, og synes også det er flott at de vil løfte frem lokale kunstnere. Ofte er det slik at oppdrag innen kunst og kultur havner i de store byene, men det finnes mye som skjer også ute i distriktene, sier Orvik, som selv har virket som bildende kunstner siden 1996. Da hadde jeg min første utstilling i vårt galleri i Trondheim

Maleriet levert til Bastøferja er kalt «Livsreiser».

- Jeg elsker selv å reise. Underveis på reise kan vi drømme oss litt bort og fabulere over livet. Selve livet er også en reise, og mye handler om å elske og å bli elsket. Jeg ville skape et bilde med mange dybder. I bildet skal det være mulig å oppdage noe nytt selv for reisende som har sett det mange ganger, sier Orvik.