Neste år arrangeres Træna Pride for tredje gang. Denne gang har Oslo Fagottkor og klubbkonseptet Seksuell meldt sin ankomst. I tillegg tas det sikte på at paraden blir like lang som øya er på tvers, om lag én kilometer. I fjor samlet paraden over 600 deltakere i kommunen med 466 innbyggere.

-       Kjærlighet til både naturen og menneskeheten er en viktig del av det Trænafestivalen står for. Vi ønsker å gå foran og bevise støtte til lhbt-personer i lokale småsamfunn ved å fronte Træna Pride som en del av festivalen, sier bookingansvarlig Erlend Mogård-Larsen.

Han grunnla festivalen i nåværende form i 2003.  Træna Pride ble egentlig stiftet på impuls under et nachspiel av en av festivalens frivillige, Helmer Langskjær. Å feire homoparade 33 nautiske kilometer til havs ble en umiddelbar suksess.

-       Nå når Træna Pride vokser, håper vi at det blir en effekt overfor fylkeskommunen, styre og stell. Målet er at kommunene skal få på plass et lhbt-perspektiv. Vi skeive finnes i distriktene også, sier Langskjær.