- Jeg er kjempeklar, sier en opplagt ordfører og ordførerkandidat for Vega Ap, Andre Møller idet han ankommer valglokalet i tolvtiden mandag formiddag.

Etter dagens valg blir det avgjort om han kan ta fatt på sin tredje ordførerperiode i Vega. Møller innrømmer at det er en påkjenning å skulle bli bedømt gjennom valg som sittende ordfører.

- Det er jo litt spesielt å bli stemt over hvert fjerde år, utfordrerne har ikke den påkjenningen. Jeg ser også at det er et tema for folk hvor lenge jeg har sittet her - jeg håper jo at jeg blir målt på resultateter og ikke antall år. Det blir som om vi skulle si til en leder i kommunen at nå har du jobbet her i så mange år, nå har du vært her lenge nok, sier Møller.

Han er glad valgkampen nå er over.

- Det blir et vakum i forhold til jobben, man mister litt fokus og det ønsker jeg ikke. Men slik er demokratiet, og vi har ikke funnet på noe bedre system ennå.

Resten av valgdagen vil Møller tilbringe i valgstyret.

- Jeg skal være med helt til det er slutt, sier Møller.

- Er du spent på utfallet?

- Det er klart, det er alltid spennende, særlig i det øyeblikket når vi heller innholdet av urnene utover bordet. Jeg skal ikke si at pulsen øker, men spent, ja.