Eldredagen 2023 ble feiret på Persplassen kafé i Hommelstø den 30. september. Velfjordtunet sto for arrangementet med to av dets driftige damer som hadde tatt initiativet til feiringen.

Eldredagen er en internasjonal dag som feires over hele Norge og det store utland. Dagen er en offisiell FN-dag som har vært markert siden 1990, og markeres hvert år den 1. oktober over hele verden. Et av FNs hovedmål med denne dagen er å rette oppmerksomheten mot hvordan eldre tar vare på egen helse og livskvalitet.

Derfor er det viktig å synliggjøre eldre menneskers deltagelse i samfunnet. FNs bærekraftsmål består av mange ulike mål som FN ønsker å oppnå innen 2030. Mål nummer tre er å sikre god helse og livskvalitet for alle uansett alder.

Arild Aune sørget for musikk og gode historier. Foto: Privat

Møtet var kunngjort med oppslag og jungeltelefon, overraskende mange kom, hele 35 eldre, noen i følge med pårørende.

Vertinnene Sesselja og Kristjan hadde pyntet og dekket på bordene så det var bare å innta plassene. Meny var: kaffe -og kakeselskap (afternoon tea). Et rikholdig kakebord med det beste av det beste.

Undertegnede ønsket velkommen og leste litt fra FNs hovedmål om eldres deltagelse i samfunnet.

Programmet var ikke så stort men vi koste oss med god mat, musikk fra Arild Aune som trakterte flere instrumenter og fortalte om disse fra gamle dager. Flere av instrumentene og musikken var hentet fram fra glemselen blant annet her i Velfjord, mange nikket gjenkjennende.

Praten gikk lystig rundt bordet helt til de første måtte begynne å forlate oss.

Stor takk til Elfrid Olsen og Aud Rugås for initiativet.

Fredrik Lande

Referent

Foto: Privat